Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Уклін вам, хто край свій боронить

6 грудня Україна святкує День Збройних Сил. Дата приурочена до важливої події - 6 грудня 1991 року Верховна Рада України затвердила два закони "Про оборону України" та "Про збройні сили України". І через два роки - в 1993-му, саме в цей день було прийнято рішення відзначати День Збройних сил України.

Традиційно в цей день ми вшановуємо всіх,хто присвятив своє життя захисту держави в лавах її Збройних Сил.

3 грудня працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з бібліотекою Хмельницької Національної академії прикордонних військ України організували для курсантів академії святкову історичну студію «Уклін Вам, хто край свій боронить». Сьогодні в Українській армії служать не тільки чоловіки. Ми знаємо безліч прикладів з сучасної історії, коли жінки-воїни гідно стоять на обороні держави. От і на цій зустрічі були присутні курсанти-дівчата, які свідомо обрали військову професію і впевнені, що зможуть на рівні з хлопцями опанувати військовий фах.

Бібліотекарі розповіли майбутнім офіцерам про історію Українського війська від часів Аскольда та Святослава - до наших днів. В програмі заходу була слайд – презентація «Козацькому роду – нема переводу», яка познайомила присутніх з видатними ватажками козацтва - Хмельницьким, Сагайдачним, Вишневецьким. Їх сміливість, військовий талант вражали навіть ворогів, а методи військової справи, які вони використовували, не втратили актуальності і сьогодні. Курсанти переглянули відеофільм «Бойовий шлях Січових стрільців», в якому розповідається про армію справжніх інтелігентів, носіїв високих ідей і благородних ідеалів, які не шкодували свого життя для щастя і волі України. Присутні взяли участь в віртуальній подорожі «Де народилася УПА», яка розкрила основні віхи діяльності Української Повстанської Армії. УПА своєю боротьбою не тільки запалила надію на вільне життя в серцях мільйонів українців, але й показала безприкладний героїзм та самопожертву всім країнам Європи. ЇЇ боротьба є найяскравішою сторінкою національно-визвольних змагань українців у минулому столітті.

Бібліотекарі привітали присутніх з Днем Збройних сил України. Побажали успіхів у навчанні та у майбутній службі,мирного неба. А на згадку про зустріч-спільне фото біля книжкової виставки із цікавими виданнями про історію і сьогодення Збройних сил України.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона