Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

Майстер-клас з циклу «Пізнаємо Японію через творчість»

В Давній Русі речі переносили в шматку тканини, зав’язаної вузлом, але тільки в Японії це стало мистецтвом. Фурошики – гарний приклад збереження японської традиції та нового її осмислення. Красива яскрава хустина, терпіння при зав’язуванні вузлів – і у вас в руках прекрасна, легка, ексклюзивна жіноча сумочка, святково упакований подарунок або декорована текстилем пляшка. Це мистецтво опановували учні НВК №2 - учасники пізнавального майстер-класу «Фурошики: оригінальна упаковка по-японськи» з циклу «Пізнаємо Японію через творчість», який провели працівники відділу мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва.

Діти дізнались про історію давньої японської техніки складання тканини, пізнали її секрети, особливості виготовлення фурошики та збагнули її універсальність - широкі можливості використання в побуті.

Учасникам майстер-класу цікаво було дізнатись, що виробники фурошики, вирішуючи глобальну проблему забруднення середовища, акцентують на екологічності їх товару, висунувши лозунг “користуючись фурошики, вирішуємо проблему з сміттям”. Винахідливі японці, натхненні традиціями фурошики, знаходять сучасні дизайнерські рішення - сумка-кенгуру для перенесення дитини, упаковка для ноутбука, навіть стильне взуття.

Юні майстрині практично опанували найпопулярніші види фурошики, серед яких – 3 варіанти еко - торбинки для різних речей, сумка для книг, упаковка декоративної пляшки в стилі «Самурай» та святкова упаковка. Фаворитом серед створених дівчатами виробів стала вишукана жіноча сумочка. Основою для її створення стали книги з бібліотеки та гарна шовкова хустина.

Рік Японії триває і в бібліотекарів ще багато ідей щодо вивчення і популяризації культури цієї країни.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона