Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

ТВІР ПРО УКРАЇНСЬКУ ДІЙСНІСТЬ

10 листопада 2017 року обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація роману українського журналіста, письменника, лауреата премії імені Якова Гальчевського «За подвижництво у державотворенні» Петра Воробея «ЗАГРАВА».

Роман «ЗАГРАВА» - це плід п’ятнадцятирічної роботи автора. Виданий у Чернівецькому видавництві «Букрек» , він є першою в незалежній Україні трилогією, в якій автор відобразив українську реальність, яка мала місце в нашій історії за останнє століття..

«ЗАГРАВА», «ВІДБЛИСК», «СЯЙВО» - так називаються три томи роману, кожна з яких нараховує 400 сторінок. Дія першої частини – «Заграва» охоплює 1917 – 1944 роки, дія «Відблиску» припадає на період 1944 -1980 років, заключна ж частина трилогії – «Сяйво» - описує життя нинішнього покоління українців. Роман присвячено 100-річчю проголошення Української Народної Республіки та 75-й річниці створення Української Повстанської Армії.

На прикладі трьох поколінь родини Орленків, а покоління – це 33 роки, - автор показує все те «добро і зло», яке переживали українці і Україна за останні сто років. А це – Перша і Друга світові війни, народження і загибель Української народної республіки, штучний поділ нашої Батьківщини на Західну і Східну частини, одна із яких увійшла до складу «панської» Польщі, а інша стала частиною Радянського Союзу.

Автор чесно, правдиво й об’єктивно показує життя українців по обидва боки штучно створеного кордону, описує одвічне прагнення нашого народу до волі, до незалежності, до створення самостійної і незалежної держави. Тої держави, яка постала на руїнах осоружного СРСР . Письменник показує ту величезну ціну, яку заплатила українська нація, і досі продовжує платити, за свою незалежність. А це – штучно створений голодомор, репресії, депортації. Та з усіх бід і негараздів, починаючи із Оверка Орленка – вояка армії УНР, і закінчуючи його правнуками – Миколою і Григорієм, учасниками Революції Гідності і сучасної російсько-української війни, яка четвертий рік палахкотить на Сході, герої трилогії, як НЕОПАЛИМУ КУПИНУ в своєму серці, бережуть і плекають жертовну любов до України. Любов, яку, як естафету, вони прийняли у свій час від своїх дідів і батьків, і яку , як безцінний скарб, як запоруку вічного існування свого роду, передають власним дітям.

На презентації виступили з вітальним словом та аналізом різних періодів історії України, описаних в романі , Богдан Теленько - журналіст, публіцист, історик; Валерій Лесков, заступник голови обласної ради, учасник АТО; Віктор Адамський- науковець-історик; Лев Бірюк- політик, народний депутат України трьох скликань.

Свої авторські пісні подарував присутнім на презентації юний бард і волонтер, учасник телешоу «Україна має талант.Діти-2» Артем Харченко.

Книга вже є у фонді бібліотеки і чекає небайдужого до історії України читача.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона