Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
“НАТХНЕННІ РАДІСТЮ ТВОРЕННЯ”

Презентація Хмельницького професійного ліцею сфери послуг

Звичайно кажуть: “Вибрати справу — значить вибрати життя”. Учені це формулюють так: щоби праця була творчою, необхідна відповідність покликання людини й даного виду робочої діяльності. Світ професій надзвичайно різноманітний і динамічний. Так, нині фахівці налічують у світі понад 40 тисяч професій та спеціальностей.

Як же знайти серед них ту, що стане справою на все життя? Сьогодні школа практично стовідсотково орієнтує випускників на вищі навчальні заклади. Але на ринку праці у дефіциті робітничі спеціальності. Після закінчення ПТУ молода людина може без проблем знайти роботу і водночас продовжити навчання за обраною спеціальністю у ВНЗ. Вибір професії — це завжди довгий і відповідальний момент у житті кожної людини, адже від цього залежатиме не лише матеріальна забезпеченість, а й душевний спокій та задоволення від того, над чим працюєш. Тому профорієнтаційна робота з учнівською молоддю є надзвичайно актуальною.

В рамках місячника абітурієнта відділом мистецтв бібліотеки проведено презентацію Хмельницького професійного ліцею сфери послуг. Бібліотечні працівники відділу мистецтв, викладачі, майстри виробничого навчання, учні професійного ліцею познайомили старшокласників загальноосвітніх шкіл, які завітали на цей захід, зі світом цікавих творчих професій та допомогли визначитися ким бути.

Для тих, хто прагне бути творцем краси, має бажання навчитись моделювати, кроїти і шити гарний одяг, проявити свою практичність в кулінарному мистецтві та приготуванні кондитерських і хлібопекарських виробів, мріє створити хороший настрій і незабутню атмосферу відпочинку, майстри виробничого навчання ліцею, викладачі В.В.Приходько, Т.В.Кожушко, В.І.Габрук, Н.Г.Рукавчук, О.Д.Петришина пропонували професії кравця, закрійника, перукаря-модельєра, манікюрниці, кухара, кондитера, тістороба, пекара, бармена, офіціанта. Було продемонстровано авторські зачіски, виконані учнями-перукарями В.Чорною, К.Байдацькою, Ніною та Іриною Подлюк, Т.Безсмертною.

Феєричною була демонстрація одягу, виготовленого власноруч майбутніми кравцями та закрійниками. Дефіле, в якому взяли участь учениці ліцею А.Матвіюк, Л.Багрій, Г.Томосяк, О.Власова, В.Босаневич, Т.Костюк, А.Пелюх, Н.Горячок, К.Бабак стало окрасою заходу і викликало неабиякий інтерес. Презентуючи професії кондитера, тістороба та пекара, майстер-клас з ліплення прикрас з тіста провела майбутній пекар-кондитер Ганна Андрієнко. Присутні були зачаровані мистецтвом виготовлення прикрас з овочів та фруктів молодими кухарями Мирославою Муляр та Галиною Івах. Професійне вміння та майстерність у сервіруванні святкового столу показав у своєму майстер-класі учень-бармен-офіціант Андрій Мельничук. Змістовним і видовищним було спілкування молоді, яка вже знайшла своє покликання і вміло його реалізовує в стінах професійного ліцею сфери послуг та майбутніх абітурієнтів. Майбутні спеціалісти довели, що праця з душею удосконалює талант, розвиває задатки, наділені природою.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона