Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

В обласній юнацькій бібліотеці розпочалось відзначення Дня Європи

11 травня над приміщенням Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва поряд з державним прапором замайорів прапор Європейського союзу.

Так в книгозбірні стартувало відзначення Дня Європи. Читачам бібліотеки запропоновано низку заходів, які допоможуть ширшому знайомству молоді з різними аспектами життя європейців, розкриють багато цікавого і захоплюючого зі сфери культурного життя країн Європи - мистецтва,літератури, музики,театру.

Україна - це Європа. І наша культура - частина європейської культури. Про це говорили зі своїми читачами працівники читального залу обласної бібліотеки для юнацтва, відкриваючи заходи до Дня Європи вечором «Українська культура, складова культури Європи». Ось короткі інтерв’ю з учасниками заходу: «Так, я дуже люблю Україну! Я здобуваю гарну освіту, щоб багато зробити для своєї країни» - Ольга, студентка. «Я багато подорожував, і у різних державах зустрічав українців – патріотів, які переймаються Україною, для мене це великий приклад» - Олег, маркетолог.«Читаю усе й дуже багато! Але, завжди повертаюсь до української класики! Цього у мене не відібрати» - Ірина, студентка. «Пишаюсь тим, що сьогодні з’являється так багато сучасної української музики!» - Анастасія, школярка. Беззаперечно, в Україні виростає покоління сучасних, освічених молодих європейців. Саме такі часто зустрічаються й серед наших користувачів. І, усі вони виховані на особистому прикладі українців іншого покоління, слова і приклад життя яких мають і до сьогодні потужний вплив на формування української ментальності. Звичайно, поняття європейства у кожного своє, але ж усі погодяться, що не достатньо жити просто у центрі Європи. Тому головним лейтмотивом заходу була думка проте, що таким відомим у всьому світі постатям, як Іван Франко, Леся Українка, Тарас Шевченко, Соломія Крушельницька, Іван Пінзель, Марія Примаченко та ін., не було необхідності доводити, що вони є європейцями. У першу чергу вони були українцями і пишались своїм походженням. Та й Європа мала б зовсім інше обличчя без української культури, літератури, мистецтва. Європа була б іншою без славного козацтва, унікальних пам’яток таких, як наприклад, Острозька академія, Собор святої Софії та багато інших. І,навіть, проведення Євробачення в ці дні в нашій країні яскраво свідчить, що українська культура-перлина в світовій та європейській культурі. Тож бібліотекарі закликали в фіналі заходу пишатись своїми культурними надбаннями.

А студентів хмельницького політехнічного коледжу в цей день фахівці бібліотеки запросили на діалог «Європейський театр: маловідома історія». В книгозбірні фахівці створили атмосферу справжнього театру: завіса відкрилась і розпочався перегляд сучасної європейської вистави ”Поцілунок графині”Івана Дворніцького. Після цього – емоційне обговорення гри акторів, режисерської постановки та мистецького напрямку. Студенти дізнались про маловідомі факти з історії європейського театру та стали більш обізнані з театральною термінологією. На імпровізованій сцені читального залу читачі спробували разом з режисером інсценізувати уривок з п’єси ”Пігмаліон”Бернарда Шоу.

На честь відкриття Дня Європи в зеленій зоні біля бібліотеки висадили саджанець дуба, привезений другом бібліотеки Ігорем Байдаком з заповідника «Гайдамацький Яр»,що в легендарній Буші на Вінничині.

Програма святкування Дня Європи в Бібліотеці передбачає перформанс «Європейські пасіонарії» в неділю 14 травня о 13-00. Запрошуємо хмельничан долучатися.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона