Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
"Люди полинової долі"

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління. Пам'ять знову повертає нас до тієї трагічної дати, коли пожежники під керівництвом лейтенантів Володимира Правика і Віктора Кибенка вступили в жорстокий і смертельний двобій з розбурханою стихією.

Аварія стала причиною радіаційного забруднення величезної території України, Білорусі, Росії і інших країн. Хмельниччину це лихо теж не обминуло. Статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи мають більше 16-ти тисяч мешканців нашої області, 3600 осіб - були учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Вшановуючи героїв-ліквідаторів, 21 квітня 2011 року в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся вечір-зустріч "Люди полинової долі", присвячений 25-й річниці аварії на ЧАЕС.

Повертаючись до подій квітня 1986 року, працівники бібліотеки ще раз нагадали учасникам вечора - студентам фінансово-економічного коледжу, про трагічні події тих днів, допомогли поколінню, яке народилося після Чорнобиля, осмислити і усвідомити масштаб і наслідки найстрашнішої техногенної катастрофи. Розмова на зустрічі викликала поважне ставлення до ліквідаторів-чорнобильців, які врятували світ. У вечорі взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС - Лукіянчук Володимир Федорович - голова Хмельницької міської організації Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль України" та Клименко Іван Петрович.

Вони розповіли читачам про свою участь в ліквідації наслідків аварії, про перебування в Чорнобилі, про важкі умови, в яких доводилось працювати. Володимир Федорович Лукіянчук подарував бібліотеці свою книгу "Чорнобильці Хмельницького", що вийшла з друку в квітні 2011 року. Їх розповіді - це історія життя і подвигу людей, які ціною свого здоров'я і життя врятували людство. Це - урок відповідальності, любові до людей і рідної землі. Книжково-ілюстративні виставки були організовані в усіх відділах бібліотеки і познайомили читачів з книжковими виданнями, фотоальбомами, дисками про цю трагічну сторінку в новітній історії України. Відбулись також презентації і огляди нових видань про Чорнобильську катастрофу.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона