Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Вернісаж творчих робіт “Поглянь, який чудовий світ”

Кольорова веселка дитячої художньої творчості з'явилася на стінах Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Тут представили творчі доробки три юні мисткині — учениці Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Тетяна Роговська, Юлія Дворовенко та Анна Рефель. Творче тріо — випускниці художньої школи, тому мають певний рівень професіоналізму і розуміння мистецтва.

У вернісажі творчості юних — радість, яскравість — мальована пензлем фантазія. “Поглянь, який чудовий світ” - така назва експозиції, яка об'єднала ідеї представлених робіт. Майже два десятки полотен показують гармонію єднання людини з природою. Серед них — квіти, насичені яскравими кольорами, ніжно-пастельні, дикі і приручені людиною — декоративні. Є у вернісажі портрети — реалістичні і загадкові. Так, на одній із картин зображена діва в образі ангела — витончена довгокоса дівчина у небесно-блакитних тонах — робота символічна. Художня колекція багата й пейзажами, де в красоти природи у різні пори року часто вписується людина. Щодо техніки виконання, вона теж цікава і різноманітна: батик, картини, писані олійними фарбами. Родзинкою експозиції стали названі відвідувачами виставки “їстівні картини”, зроблені з круп та бобових. Ці роботи належать найзатійнішій та веселій, а такою показала себе дівчинка під час презентації своїх робіт, Анні Рефель. Свою любов до листатих та квітучих окрас світу підтвердила не тільки на картинах, а й у власному виступі юна художниця Тетяна Роговська. Каже, що з дитинства полюбилися їй бабусині хатні рослини. Те, що тішить душу, дівчинка вилила на полотнах. Є мистецька загадка, що приваблює і в авторки Юлії Дворовенко. Її техніка має особливий почерк тому, що творить Юля лівою рукою.

Кожна робота — маленька казка, правдива, бо намальоване добре відоме всім, і фантастична водночас, бо продиктована уявою, внутрішнім світом. Хоча творіння учениць лише на початкових східцях до майстерності і визнання, воно щире й натхненне. Підкреслили влучні і хибні штрихи у творчості молодих викладачі художніх шкіл, педагоги ліцею, мистецтвознавці — професіонали з досвідом, запрошені на відкриття виставки. Усі бажали початківцям художнього ремесла, натхнення та успіху. Та, певно, не так від вчителів, як від друзів-ровесників цікаво було почути думку талановитим дівчатам. Ліцеїсти теж висловили свої думки щодо картин, особливо хлопці. Їхні весняні компліменти доповнили квіти від колективу бібліотеки.

Отак пізнавально і з нотками гумору пройшла виставка юнацьких робіт. Змогли авторки і гості заходу підтвердити гучну назву виставки “Поглянь, який чудовий світ”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона