Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
"В солдатськім серці живе Афганістан"

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день, 21 рік тому, був виведений Обмежений контингент радянських військ з опаленої війною, окропленою кров'ю і слізьми землі Афганістану. Ця війна ввійшла пам'ятною віхою у життя і долі тисяч людей нашої країни, відгукнулась болем в серцях тих, хто брав участь у бойових діях. Майже кожен четвертий солдат був родом з України. Через пекло афганської війни їх пройшло 160 тисяч. Це була одна із найтрагічніших воєн 20 століття, яка продовжувалася майже десять років. Закінчилась війна, відійшла в історію і пам'ять.

Напередодні 15 лютого 2010 року працівники обласної бібліотеки для юнацтва спільно з міською спілкою ветеранів Афганістану, провели вечори-зустрічі з воїнами- « афганцями»: Камінським Русланом Володимировичем, Пронським Леонідом Семеновичем. Про службу в Афганістані вони розповідали з хвилюванням. Багато разів їм доводилося знаходитися в скрутних ситуаціях, беручи участь у бойових операціях, виконуючи бойові завдання.

Учні шкіл міста №15 і № 29 із розповідей воїнів- «афганців» дізналися про традиції військового братства, справжню чоловічу дружбу, про події, які донедавна були маловідомими, про війну в якій Україна втратила тисячі молодих хлопців.

До уваги читачів бібліотеки були представлені матеріали обласної молодіжної акції пам'яті « Афганістан – наш біль, наша пам'ять». Вона проходила в 2009 році в бібліотеках області і була присвячена 20-й річниці виводу військ з Афганістану. На сторінках альбомів спогади- інтерв'ю воїнів- «афганців» - наших земляків, фотографії, листи до рідних і близьких, що зберігаються в їх сімейних архівах, історичні розвідки учнів шкіл області, наших читачів.

Пісні, автором яких є полковник у відставці Флінта Микола Костянтинович, виконував Антон Короткий ( курсант-прикордонник, лауреат конкурсу військово-патріотичної пісні « Червона калина» 2009) були присвячені воїнам, які пройшли горнило афганської війни.

На книжково-ілюстративних виставках у відділах бібліотеки читачі змогли ознайомитися з великою кількістю художньої літератури, альбомів, грамплатівок, дисків, статей із періодичних видань присвячених афганській темі.

ФОТО ЗВІТ

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона