Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

Із зони АТО - на презентацію своєї першої персональної виставки.

3 листопада у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбулось відкриття першої персональної виставки робіт нашого земляка “До штика прирівнюючи пензель”, художника за духом, військового – за покликанням, Артема Чорного. Він приїхав на Хмельниччину у коротку відпустку просто з із зони АТО. Тут, у Старокостянтинові, живе мати офіцера-прикордонника. Від своїх земляків – подолян він чекає перших оцінок своїм полотнам. Експозиція живописних робіт представляє 24 картини художника-аматора. І в кожній з них Артем залишив частинку своєї душі.

Лейтмотивом представлених полотен є любов – любов до землі, до матері, до коханої, до оточуючого світу. Ікони художника-аматора відзначаються виразністю рисунку та світлістю кольорів. Романтичний настрій створюють картини “А дощ по вулицях пішов ”, “Венеція. Надвечір’я”, “Алея закоханих”, “Найщасливіші”. Філософськими роздумами сповнена робота “Спроба розподілу світу навпіл”. Насичені барви полотен “Морський пейзаж”, “Подих гір”, “Тихий світанок”, “Морозно…”, “У хмарах” підкреслюють красу та своєрідність краєвидів. Квіткові композиції у чоловічому сприйнятті виглядають особливо привабливими. Значення долі, визначеність нашого майбутнього простежуються в картині “В майбутнє з надією». На його полотнах олійні фарби наче оживають, дають глядачам можливість відчути подих морського бризу, запах весни, світло зимового ранку, дарують ліричний осінній настрій.

Всі роботи офіцер – прикордонник писав ще до неоголошеної війни. Із липня по жовтень 2014 року він не мав змоги творити – виконував свій обов’язок по охороні державного кордону в зоні АТО. Артем, як кадровий офіцер, має усі необхідні для справжнього військового якості. Натомість його творчість – легка, щира, відкрита й емоційна як і він сам.

Художник – офіцер щедро ділиться з нами своїми враженнями, емоціями і почуттями. Своєю оптимістичною творчістю воїн світла, воїн добра несе віру й надію у світле і щасливе майбутнє.

Присутні на вернісажі мали змогу не лише поспілкуватися з ним, як автором виставки, але й почути правдиву розповідь учасника бойових дій на сході. Цільна, багатогранна особистість, з чіткою життєвою позицією, Артем поділився враженнями від перебування на військовій службі в зоні АТО. За його словами, учасники бойових дій іншими очима дивляться на світ. Під обстрілами відбувається переоцінка їх життєвих цінностей, по-особливому відчувається й цінується кожна хвилина мирного, різнобарвного життя, яке так полюбляє відтворювати на полотні автор. Наступного дня після виставки Артем Чорний знову повернувся на місце служби. А виставка його картин триватиме в бібліотеці упродовж двох тижнів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона