Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

День музею в бібліотеці

Цього року Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва вперше започаткувала щорічний «День музею в бібліотеці».

І відкрив цей проект 17 вересня Державний історико-культурний заповідник «Межибіж».

Заповідник «Межибіж» створено в 2001 р. на базі комплексу пам’яток замку у селищ Меджибіж Летичівського району. Історія споруди сягає глибини віків, вона посідала чільне місце між середньовічних фортець світу. Нині Меджибізький замок- це унікальна пам’ятка архітектури та історії, жвавий туристичний об’єкт. Тут регулярно відбуваються фестивалі, історичні реконструкції, діє чимало музейних експозицій та виставкові зали.

На окрему увагу заслуговує музейна експозиція пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Хмельниччині, котра розповідає про трагічні сторінки українського народу.

У заповіднику діє історичний музей, що має шість виставкових залів. Експозиція музею «Від найдавніших часів до XVI ст.» демонструє археологічні предмети, знайдені під час розкопок на замковому подвір’ї. Музейний зал «Меджибіж XVII – поч. XX ст.» ілюструє події Національно-визвольної війни 1648-1657 рр. та історію містечка XVIIІ – поч. XX ст.». Тематичні експозиції «Ковальство та гончарство», «Ткацтво» наповнені предметами домашнього вжитку. У двох виставкових залах представленні експозиції –етнографічна:«Нетлінні скарби України» проекту «Різнобарвна Україна», та художня:«Вернісаж у Меджибізькій фортеці».

У мистецькій залі бібліотеки в День музею була представлена унікальна етнографічна експозиція із фондів заповідника. На зустріч з відвідувачами завітала Заслужений працівник Державного історико – культурного заповідника «Межибіж», член Національної спілки краєзнавців України, лауреат обласних премій імені Тараса Шевченка та Костя Широцького, авторка наукового краєзнавчо-етнографічного видання «Берегиня скарбів народних» Галина Медведчук. Протягом дня в бібліотеці працювали наукові співробітники музею, які знайоимили відвідувачів-старшокласників ліцею №17, Хмельницького багатопрофільного технологічного ліцею, студентів гуманітарно-педагогічної академії, МАУПу, з історією заповідника, елементами народного одягу, прикрасами, особливістю подільської вишивки, ткацьких виробів. Бібліотекарі доповнили експозиції та розповіді новою інформацією з книг, альбомів, матеріалів конференцій, наукових робіт, туристичних довідників.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона