Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Перший поет кіно»

9 вересня 2014 р. в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся кіновечір «Перший поет кіно» до 120-річчя з дня народження Олександра Довженка –українського письменника і всесвітньовідомого кінорежисера.

Перший поет кіно, «батько» українського та потужний рушій світового кінематографа , Олександр Довженко не уявляв свого життя без Дніпра й Десни, без рідного народу, без його історії й долі.

Олександр Довженко належить вічності, як невід'ємна частка могутньої світової культури, як світосяйний геній українського народу. «Майстром свого жанру. Майстром своєї індивідуальності» називав його Сергій Ейзенштейн, «найгеніальнішим режисером, якого дало слов’янство» - Чарльз Спенсер Чаплін, «генієм найщирішої проби» - Микола Шудря, «своїм кінематографічним університетом» - Андрій Тарковський.

Майстер залишив у спадок 14 ігрових і документальних фільмів, 15 літературних сценаріїв і кіноповістей, дві п’єси, понад 20 оповідань і новел, автобіографічну повість «Зачарована Десна», щоденникові записи, які є документом доби, свідченням про потворну природу тоталітаризму, трагічну долю України та її видатних митців.

Перегортаючи сторінки життя та творчості О.П.Довженка, збагачуючись переглядом фрагментів найвідоміших його фільмів - «Земля», «Звенигора» «Арсенал», «Іван» та відеосюжетами про митця «Обличчя української історії», «Роздуми після життя» та «Творці долі» сучасних режисерів, запрошені на кіновечір старшокласники ЗОШ №1 відкрили для себе світ поетичного кіно великого українця.

Книги, фото та медіаматеріали, документи, щоденники, статті, представлені на виставці-портреті «Перший поет кіно», допомогли юним читачам збагнути феномен долі і творчості видатного українського письменника й кінорежисера.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона