Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Мудрість книг об’єднує родину.

2014 рік оголошено Міжнародним роком сім’ї, а 15 травня відзначається Міжнародний День сім’ї. Тому саме на цей день обласна бібліотека для юнацтва запланувала проведення фестивалю сімейного читання на базі Кам’янець-Подільської міської ЦБС, однієї з найкращих бібліотечних систем по обслуговуванню молоді.

І ось, не дивлячись на похмуру погоду, Кам’янець-Подільська міська центральна бібліотека з самого ранку 15 травня відкрила свої двері для зустрічі кам’янецьких родин, які зійшлись на фестиваль сімейного читання. Фестиваль відбувся в тісній співпраці з міською школою мистецтв, музичною та хоровою школами, коледжем культури і мистецтв, місцевими поетами, художниками, фотохудожниками. Бібліотечними кулуарами прогулювались і дошкільнята, і юнаки та юнки, і бабусі і дідусі, яких об’єднала книга. Фестиваль відкрився флеш- мобом «Читаюча родина», який організували юні друзі дитячої бібліотеки №6 з дитячого навчального закладу «Айболить». Діти самі виготовили цікаві плакати та підготовили віршоване привітання читаючим родинам. Стіни бібліотеки з 1 по 3 поверх прикрасила фотогалерея «В наших серцях живе книга», де були представлені креативні фотографії з сімейних альбомів працівників бібліотечної системи. В рамках фестивалю між обласною бібліотекою для юнацтва, Кам’янець-Подільською міською центральною бібліотекою та бібліотеками - філіями №3,4,6,8 відбувся скайп- зв’язок. Кожна бібліотека представляла цікавий захід та знайомила з найбільш читаючою родиною свого мікрорайону. Відбулися конкурси на кращий сімейний малюнок, знання родинного коріння, найбільш ерудовану та співочу сім’ю. Юнацьким абонементом презентовано книжково-ілюстративну панораму «Родина – мій оберіг», на якій представлено творчі доробки читаючих родин – вишивки, малюнки, авторські збірки поезій, солодощі. Кожна сім’я тут була представлена родинним портфоліо. Краєзнавчий відділ центральної бібліотеки об’єднав родини за круглим столом, де вшановувались матері-героїні, багатодітні родини. Звучали слова подяки, милосердя, доброти. Кожна сім’я презентувала свої таланти та хобі. А наймолодші представники родин розповідали про свою першу книжку, прочитану в колі сім’ї.Пісні «Молитва за сім’ю», «Родина», «Про маму і рушник», не залишили байдужим жодного присутнього. Усі учасники фестивалю підхоплювали спів та стоячи аплодували. Найактивнішим виявився конкурс «Кольорові кульки», який спонукав усіх до сімейних розваг. Кожна сім’я отримувала кульку певного кольору, з якої діставала завдання – «Назвати художні твори, в яких є цифри», «Назвати українських сучасник письменників», «Прочитати улюблений вірш», «Заспівати куплет улюбленої пісні», «Назвати твори на родинну тематику» та інші.

На свято завітала директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема, яка привітала усіх кам’янчан з родинним фестивалем та відзначила подякою Едуарда Сікору, харків’янина, уродженця міста Кам’янця-Подільського, за тісну співпрацю з бібліотеками міста та поповнення бібліотечного фонду авторськими книгами. Завідуюча дитячою бібліотекою №8 Галина Кульчицька презентувала відео-ролик «Малюк у бібліотеці». В методико-бібліографічному відділі зібрались сім’ї, які брали участь в конкурсі «Найкращий читач-2014 року». Кожна родина представляла улюблену книгу своєї родини. Усі учасники зустрічі були в костюмі улюбленого героя. Читальний зал організував для присутніх родинне чаювання, за яким відбувалось щире та тепле спілкування.

Фестиваль проходив протягом усього дня та наповнював стіни бібліотеки не тільки креативними заходами, але й радісним сміхом, співом та родинною любов’ю до книги.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона