Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

«Симфонія дерев’яного мережива»

У руках Валерія Сухара кусок дерева перетворюється на ажурний виріб. У цьому пересвідчились запрошені на презентацію його персональної виставки «Симфонія дерев’яного мережива» в художню галерею Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 30 січня 2014 року. Учні хмельницької гімназії №1, журналісти отримали насолоду від надзвичайно гарних, ажурних, неповторних робіт молодого майстра, збагнули світ його творчості, пізнали секрети майстерності та відчули надзвичайний азарт від роботи з деревом та лобзиком на його майстер-класі.

Після майстер-класу охочих навчатись різьбярській справі знайшлось чимало.

Як працювати з лобзиком Валерій знає ще з дитинства. Перші дерев’яні вироби юнака стали частиною виставки. Авторська творча колекція “Симфонія дерев'яного мережива” складається з 25 вишуканих картин - це результат кропіткої, натхненної, щоденної роботи впродовж двох років. Валерію вдалося передати повагу до духовних цінностей, любов до природи, краси оточуючого світу в своїх талановитих роботах “Шлях на Голгофу”, “Об'явлення 3:20”, «Святиня України», “Під вітрилами”, “Вогні дозору”, Краще гір — тільки гори”. Безперечно цікавою є серія робіт «Потяг в майбутнє» - своєрідний символ життя і безкінечного руху. Окрасою експозиції є картина «Танцювальне па» - перша робота, виконана в цій техніці.

Майстер віртуозно використовує могутню природну силу та чарівність дерева, можливості лобзика – інструмента, який спеціально змоделював та виготовив за своїми технічними розробками. Уявіть собі, що роботи «Тайна вечеря», «Квіткова розкіш», “На полюванні” - найбільші роботи з авторської колекції виготовлені за допомогою лобзика, розмір якого – 1 м 18 см! Маючи певний досвід випилювання, напрацьовує і використовує новаторські методи – в цьому особливість його авторської техніки ажурного вирізування.

Завдячуючи творчому горінню і вмілим рукам молодого майстра Валерія Сухара забуте народне мистецтво художнього випилювання знову знаходить визнання.

Валерій народився 6 серпня 1993 року в селі Шелестяни Ново-Ушицького району Хмельницької області. Перші ази столярного ремесла отримав від дідуся Василя Яковича. Мрія підкорити дерево і зробити його співтворцем жила в ньому з дитинства. Батьки заохочували сина до творчості, зберегли його перші вироби з дерева – серію дерев’яних іграшок.

Навчаючись в середній школі, улюбленим предметом стало трудове навчання. Своєму творчому успіху завдячує вчителю трудового навчання В.М.Комарницькому. Старанний, дисциплінований учень – постійний учасник шкільних олімпіад. Перший солідний виріб – настінний календар, виконаний в техніці ажурного випилювання, здобув 3-е місце на Обласній олімпіаді з трудового навчання. Валерій брав участь у Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання у Харкові з оригінальним виробом «Дерев’яна ложка» (довжина – 1 м), виконана в об’ємному різьбленні. 2010 року вступив до Хмельницького Національного університету, обравши спеціальність «Технологічна освіта» на кафедрі «Теорія та методика професійного та трудового навчання». Надихнув на мистецтво створення ажурних картин його керівник Олександр Володимирович Лівшун. Особливий зміст і всю свою енергію він вкладає в улюблене художнє випилювання. Роботи студента 4 курсу Хмельницького національного університету - найяскравіший калейдоскоп краси орнаменту та дерев’яного ажуру.

В подальших планах – пошук себе у об’ємно-рельєфному та рельєфному різьбленні – творча робота «Щит Київської Русі», створення колекції старовинних архітектурних споруд, Кам’янець-Подільської фортеці.

Своєю авторською колекцію Валерій показав, що обробка деревини як вид мистецтва, цікава молоді й спонукає її до творчості.

Запрошуємо всіх бажаючих на перегляд виставки, яка буде працювати з 30 січня по 20 лютого 2014 року!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона