Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Вічна слава в кетягах калини».
Урок патріотизму до Дня пам’яті Героїв Крут в обласній бібліотеці для юнацтва.

29 січня в Україні відзначається День пам’яті Героїв Крут. На офіційному рівні це свято відзначається з 29 січня 2007 року, коли був підписаний відповідний указ Президента України.

Бій під Крутами 29 січня 1918 року ознаменував відлік нового духовного злету нації, став національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність України. 600 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому полі нерівний бій із майже п’ятитисячною більшовицькою армією Муравйова. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. В обласній бібліотеці для юнацтва проводяться цикли заходів, присвячені цьому трагічному періоду нашої історії: уроки патріотизму, відеоперегляди, історичні години, які знайомлять читачів з особливостями подій Української революції в кінці 1917- на початку 1918 року та сприяють патріотичному вихованню молоді.

29 і 30 січня 2014 року в обласній бібліотеці для юнацтва проведено урок патріотизму «Вічна слава в кетягах калини» для різних категорій читачів. 29 січня-для військовослужбовців, 30 січня-для старшокласників ЗОШ №12.

Крім розповіді бібліотечного працівника про історію цього свята, історичну ситуацію в Україні в 1918 році, коли відбувся бій під Крутами, про біографії окремих учасників бою під Крутами, читачам продемонстровано документальний фільм з серії «Невідома Україна» та проведено огляд літератури про цю подію.

До уваги читачів бібліотеки - книжкова виставка «Понад Крутами вічність у сурми сурмить» у відділі періодики та щоденні бесіди біля неї.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона