Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

«Жива книга» в бібліотеці.

21 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва вдруге проведено інтерактивний захід «Ініціативи розмаїття: «Жива книга»». «Жива книга», як форма спілкування, з’явилася тринадцять років тому в Данії. Ідея належала організації «Зупини насильство», а вірніше – її засновникам, які вирішили активно боротися з насильством та расизмом. ЇЇ підтримали організатори найбільшого в Північній Європі музичного фестивалю «Роскілде».

Нині формат спілкування «Жива книга» практикується у багатьох країнах світу. Найчастіше проводиться під час фестивалів, книжкових виставок, а також у бібліотеках, навчальних закладах під час масових заходів. «Книжками» - є люди – представники різних культур і національностей, неформальних молодіжних груп, які можуть зацікавити аудиторію, ознайомити з національними особливостями свого народу, відкрити, в процесі тісного спілкування, своє світосприйняття та життєві позиції.

Цьогорічну зустріч з «живими книгами» працівники обласної бібліотеки для юнацтва підготували і провели спільно з викладачами мовної школи «ОЛА» (директор Валентина Нечипорук).

Запрошені гості - «живі книги»- Іслам Зеін(Єгипет), Пін Лу (Китай), Бенараб Моханд (Франція) зацікавили читачів – старшокласників ЗОШ №15 розповідями про культуру, історію, освіту, політичний устрій своїх країн. Багато запитань виникло в слухачів про молодіжне життя в цих країнах, систему освіти, проведення дозвілля, захоплення і вподобання їх однолітків - іноземців.

Основною метою проведення заходу є популяризація культурного розмаїття та формування позитивного ставлення української молоді до іноземців, створення неформального середовища для подолання стереотипів та упереджень з етнічних питань. Розповідь «живих книг» доповнили друковані з книжково-ілюстративної виставки «Єдність світу у розмаїтті культур».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона