Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Феномен «Руської трійці»

У середині 30-х років XIX ст., незважаючи на всю складність і суперечливість суспільно-політичних умов, у Львові сформувалась громада передової української інтелігенції -«Руська трійця», яка активно виступала на захист народу, його мови, культури.

Маркіян Шашкевич, Іван Вагилевич, Яків Головацький – творці відомої «Русалки Дністрової», яка започаткувала нову народну літературу на західно - українських землях, новий напрям у розвитку народної освіти і педагогічної думки.

Відзначаючи громадянський подвиг діячів «Руської трійці», О.Гончар писав: «Шашкевич та його сподвижники – це ті, хто дав своїм сучасникам урок патріотизму, національної гідності, урок того, як людина свідомо бере на себе максимальні життєві навантаги і в мужній невсипущій праці для народу, у вірнім служінні йому знаходить для себе втіху, відраду й надію, і найвищий життєвий сенс».

18 жовтня працівники читального залу Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели історично-літературний екскурс ««Руська трійця» в історії суспільно-політичного руху та культури України». Присутні, студенти гуманітарно - педагогічної академії, з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря та переглянули фільм про діяльність «Руської Трійці», а також ознайомились з матеріалами книжкової виставки.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона