Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

«Безсмертна слава партизан, що наближали Перемогу»

22 вересня 2002 року у нашій країні на державному рівні вперше було відзначено День партизанської слави, встановлений Указом Президента України 30 жовтня 2001 року. Це свято – вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни, збереження героїчних традицій українського народу.

Вже з перших місяців війни у тилу гітлерівців були створені загони, групи народних месників, які завдавали відчутних ударів по окупантах. На території нашої області діяло:5 партизанських з’єднань, 37 партизанських загонів. В їх лавах боролись близько 20 тис. народних месників. Вони провели 1300 бойових операцій, знищили 613 залізничних ешелонів, 539 паровозів, біля 60 тисяч гітлерівців. Вшановуючи пап’ять про народних месників в обласній бібліотеці для юнацтва було проведено низку заходів. Зокрема, літературну подорож партизанськими стежками “Безсмертна слава партизан, що наближали Перемогу”. Учні ліцею №17 помандрували сторінками книг подільських письменників М.Мачківського “Пароль “Проскурів”, П.Карася “Буремний Буг” , А.Доманки та С.Сбойчакова “Подвиг доктора Михайлова”, Є.Нетяги “Патріоти”, які розповідають про партизанський рух на Хмельниччині у 1941-1944 роках.

На урок - вшанування запросили працівники відділу читального залу учнів НВК №10,на якому вони дізналися про героїчний подвиг партизан-підпільників Поділля в тилу ворога. Присутніх вразила розповідь бібліотекаря про героїчні подвиги юних підпільників М.Трембовецької, М.Ченащ, П.Семенюка, А.Вовкотруба, В.Котика. Книжкова виставка з фондів бібліотеки інформаційно доповнила захід, а перегляд відеофільму “Проскурівське підпілля” переніс присутніх у ті далекі героїчні часи.

Н.Ясніцька - завідуюча відділом краєзнавства.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона