Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

“Монастирі і Лаври - православні святині України”

25 липня 2013 року в обласній бібліотеці для юнацтва відбулось третє засідання духовних студій до 1025-річчя Хрещення Київської Русі за темою «Монастирі і Лаври -православні письменники України». Його, як попередні два засідання провів протоієрей Сергій Причишин, клірик Хмельницької єпархії Української Православної Церкви, старший викладач кафедри теології та українського православ’я Хмельницького інституту МАУП, кандидат богослов’я. Протоірей Сергій розповів присутнім про історію та сьогодення православних Лавр в Україні та за її межами.

Це, насамперед, Успе́нська Ки́єво-Пече́рська Ла́вра — одна з найбільших православних святинь України, визначна пам'ятка історії та архітектури. Звучала розповідь і про діючий монастир Української православної церкви Московського патріархату зі статусом Лаври - Успенську Святогірську Лавру, засновану у 1051 році. Зацікавила присутніх історія Свя́то-Успе́нської Поча́ївської Ла́ври — православного чоловічого монастиря,заснованого приблизно в XIV - XV століттях в Почаєві на Тернопільщині - однієї з найбільших православних святинь України, другої, після Києво-Печерської Лаври.

Книжкова виставка «Монастирі і Лаври-православні святині України» розкрила історію та велич і красу святинь України: Києво-Печерської, Святогірської, Почаївської та інших Лавр. Ілюстровані фотоальбоми допомогли візуально насолодитися красою Лавр, а представлений відеоряд віртуально переніс усіх присутніх до цих святих місць.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона