Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 10
НайгіршеНайкраще 

“КРІЗЬ ТЕРНИ НАТХНЕННЯ”
Персональна виставка живопису Віталія Літучого у виставковій залі бібліотеки

У виставковій залі бібліотеки відкрилась персональна виставка живопису нейрохірурга Хмельницької обласної лікарні Віталія Мусійовича Літучого “Крізь терни натхнення”. Відвідувачі мають змогу ознайомитися з пейзажами, натюрмортами, улюбленими морськими пейзажами автора.

Віталій Мусійович Літучий народився 20 травня 1943 року в Криму. В подальшому з дитячих років проживає на Поділлі. В 1966 році закінчив Вінницький медичний інститут ім. М. І. Пирогова. З 1971 року працює нейрохірургом нейрохірургічного відділення Хмельницької обласної лікарні. Малюванням захоплювався з дитинства. В шкільні і студентські роки виконував різножанрові художньо-оформлювальні роботи.

Спеціальної художньої освіти не одержав. З 1973 року почав самотужки вивчати техніку живопису. Школою майстерності для нього стали відвідування художніх галерей Москви, Санкт-Петербурга, Києва, Феодосії, вивчення творчості та особливостей авторських почерків відомих художників, і власна практика. Пейзажі та натюрморти стали його улюбленими жанрами. З 1981 року – постійний учасник обласних та всеукраїнських художніх виставок, автор 4 персональних виставок (1981, 1990, 2000, 2005 рр.).

Окремі картини зберігаються у приватних колекціях в Україні і Зарубіжжі. Присвятивши частину свого життя живопису, створив солідний творчий доробок, який складає понад 50 робіт. Основний напрямок його творчості - кримські морські пейзажі.

Свої краєвиди він наповнив світлом, вологим і солоним морським повітрям, блиском води, прозорими тінями; показав не тільки зовнішній вигляд цієї природи, але і її подих, рух, життя. Йому вдається передати в своїх маринах закоханість, романтичне відношення до моря. Незабутні спогади про ті місця, які відвідав - а це краєвиди Карпат, Кавказу, Поділля, Києва оживають в полотнах художника «Сніжник. Кавказ, «Карпати», «Зарамаг. Кавказ», «Плавні Деражні», «Батумі», «Став у Видрових Долах».

Твори художника не порушують нашої внутрішньої гармонії. Навпаки, вони дають нам можливість насолодитися усамітненням і внутрішнім світом митця, зрозуміти його особисті переживання від зближення, поєднання з природою.

Захоплення художньою творчістю вміло поєднує з головним у житті - напруженою працею фахівця вищої категорії.

Зав.відділом мистецтв Березюк Н.М.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона