Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

"Християнство-духовна опора української нації"

29 квітня 2013 року в обласній бібліотеці для юнацтва відбулось перше засідання з циклу духовних студій до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Для розмови з учнями обласного ліцею завітав протоієрей Сергій Причишин, клірик Хмельницької єпархії Української Православної Церкви, старший викладач кафедри теології та українського православ’я Хмельницького інституту МАУП, кандидат богослов’я. Свою першу зустріч Сергій Причишин присвятив маловідомим сторінкам становлення християнства на Русі – діяльності християнських осередків на території сучасної України ще до Хрещення Русі. Тема наступного заняття, яке відбудеться в другій половині травня, - православні письменники Київської Русі.

Книжкова виставка «Християнство – духовна опора української нації» розкриває всі етапи утвердження християнства на українських теренах, роль Києва як одного з найбільших духовних центрів світу. Ілюстровані фотоальбоми розповідають про святу Софію Київську, інші духовні центри християнства. Книги - про створені в Україні Остромирове Євангеліє, Острозьку Біблію, Пересопницьке Євангеліє, «Требник» Петра Могили. Ці вершинні святині християнства, православ’я та українства стали материнською основою для всієї нашої культури. Виставка діятиме в читальній залі бібліотеки до кінця року.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона