Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

"Заняття школи інформаційного комфорту"

Основа інформаційної підготовки читача - вміння ефективно вести пошук інформації. Навчання пошуку інформації безпосередньо пов'язується з умінням користуватися довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки. Поява комп'ютерних інформаційно-пошукових систем у бібліотеці вимагає від користувача спеціальних навичок і розуміння представлення інформації в базах даних, уміння вибрати основну галузь пошуку, користуватися ключовими словами.

З метою засвоєння навиків вести самостійний автоматизований пошук інформації по електронному каталогу та базах даних 25 квітня працівниками інформаційно-бібліографічного відділу в рамках місячника абітурієнта було проведено чергове тренінгове заняття з інформаційної культури для учнів 9-го класу Технологічного багатопрофільного ліцею за програмою навчання “Школи інформаційного комфорту” «Електронні ресурси бібіліотеки: нові можливості». Учні ліцею навчились використовувати знання, здобуті з джерел інформації, оформляти їх та представляти у вигляді доповіді, реферату, твору, робити короткі нотатки, складати план матеріалу тощо.

Практика показала, що проведення занять з основ інформаційної культури має позитивний результат: значно збільшилась кількість користувачів, які користуються електронним каталогом та базами даних самостійно, наочно можуть переконатися, що електронний каталог більш компактний, ніж традиційний, а пошук у ньому здійснюється швидше та зручніше, він більш різносторонній. Для підвищення інформаційної культури користувачів разроблено пам'ятки, ілюстровані схеми пошуку документів в ЕК.

Завідуюча ІБВ Мостіпан О.П.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона