Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

"І знову дзвонить Чорнобильський дзвін"

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління. Пам'ять знову повертає нас до тієї трагічної дати, коли пожежники під керівництвом лейтенантів Володимира Правика і Віктора Дибенка вступили в жорстокий і смертельний двобій з розбурханою стихією. Аварія стала причиною радіаційного забруднення величезної території України, Білорусії, Росії і інших країн. Хмельниччину це лихо теж не обминуло.

На Хмельниччині проживає біля 11 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі майже 5 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Серед ліквідаторів і понад 700 медичних працівників, які працювали в закладах охорони здоров’я і у складі сформованого на базі області медико-санітарного батальйону.

За кожною з цих цифр стоять живі люди, їх долі, їх переживання, їх робота в дуже непростих умовах того спекотного, тривожного літа. 25 квітня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч учнів НВК №4 з ліквідатором аварії - лікарем Лідією Юріївною Соболь. Вона розповіла, як очевидець, історію життя і подвигу людей, які ціною свого здоров’я і життя врятували людство. Лідія Юріївна поділилась спогадами про важкі умови, в яких доводилося працювати та рятувати людей. ЇЇ спогади - це урок відповідальності, любові до рідної землі.

Працівники бібліотеки, на підставі документальних видань, нагадали учасникам заходу про трагічні події тих днів та закликали покоління, яке народилося після Чорнобиля, осмислити і усвідомити масштаб і наслідки найстрашнішої технологічної катастрофи та подвиг людей, які пожертвували своїм життям заради майбутнього України.

На зустрічі презентувалися книги «Медики Чорнобиля Хмельничани» та «Чорнобильці Хмельницького», автором яких є голова Хмельницької міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» В.Ф.Лукіянчук. Книги містять спогади ліквідаторів, світлини, вірші подільських поетів, присвячених Чорнобильському лиху.

Книжкова виставка «Полин-сльозою омивається душа» познайомила учнів з друкованими та електронними виданнями, фотоальбомами про цю трагічну сторінку в новітній історії України.

Завідуюча відділом краєзнавства Н.І.Ясніцька

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона