Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 8
НайгіршеНайкраще 

"Театр виховує почуття"

Цього весняного дня в залі мистецтв було багатолюдно. Шанувальники театрального мистецтва, учні центру професійно-технічної освіти сфери послуг зібралися на зустріч з творчим колективом — народним молодіжним театром “Дзеркало Всесвіту“ міського будинку культури — лауреатом Міжнародних театральних фестивалей країн СНД та єврорегіону “Етнодіасфера”, лауреатом всеукраїнського театрального фестивалю “Рампа-2009”, лауреатом XV Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва “Від Гіпаніса до Борисфена”. Подібні зустрічі молоді області з цим театральним колективом у відділі мистецтв є традиційними. Вони виховують їх літературні та естетичні смаки, популяризують театральне мистецтво.

Емоційну розповідь художнього керівника, лауреата міської премії імені Б.Хмельницького, лауреата багатьох театральних фестивалів Івана Леонідовича Кропліса про найвдаліші режисерські знахідки, постановки органічно доповнювали сцени з останніх театральних вистав молодіжного колективу “Двічі закоханий таксист” за п'єсою Р.Куні та “Вільні метелики кохання” Е.Герша. Присутні відкрили для себе не тільки імена популярних сучасних драматургів, але й змогли побачити як вирішили концепцію авторів режисер та молоді актори.

Молодій глядацькій аудиторії, яка переживає період світоглядного становлення, була цікавою моральна концепція режисера, який досліджує тему кохання. Особливо зворушливо була сприйнята історія сліпого від народження юнака Дональда Бейкера у виконанні Олександра Ландауса. Він переконливо зіграв трагедію зрадженої любові, яка спіткала непідготовленого до існування в жорстокому світі хлопця з обмеженими можливостями.

На творчу зустріч було запрошено незрячу Лесю Федорук, головного консультанта вистави. Саме вона допомогла виконавцю головної ролі внутрішньо перевтілитись і прожити життя сліпого у виставі. Запрошені залишились небайдужими до образу, який створив на сцені молодий актор.

Приємною несподіванкою став вдалий дебют Яни Боднарчук у ролі Джіл Тенер на малій сцені в бібліотеці. Вона вперше виступила перед глядачем в цій ролі. Веселу нотку гумору внесли актори Дмитро Корницький, Леся Герасимчук, Дмитро Присяжний, Анатолій Михайленко, зігравши сцену з вистави драматурга Р.Куні “Двічі закоханий таксист”. Вдала режисерська робота та талановита гра молодих акторів “Дзеркала Всесвіту” змушує глядача радіти і плакати, переживати і співчувати.

Присутні з радістю прийняли запрошення переглянути інші постановки театру. В єдиній енергетичній аурі знаходились як актори, так і глядачі. Театральна зустріч, що відбулась у відділі мистецтв підтвердила, що коли люди займаються улюбленою справою, народжується диво гармонії, краси та справжньої закоханості у мистецтво.

Головний бібліотекар відділу мистецтв О.О.Левицька

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона