Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 8
НайгіршеНайкраще 

"Дитячий світ самчиківського розпису"

23 квітня бібліотека наповнилась сміхом і радістю школярів 4-х класів НВК №2 та перетворилась на дивовижну казку самчиківських диво-квітів, висвітлених на малюнках обдарованих дітей.

Переконатись в яскравому мистецькому хисті наших дітей можна було на майстер-класі з самчиківського розпису, який було проведено у відділі мистецтв бібліотеки. За зразок слугували декоративні тарілі майстра народної творчості Віктора Раковського, роботи студентів, розміщені в експозиції виставки “Самчиківські диво-квіти”. Майбутні вчителі початкової школи, студенти 3 курсу Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, автори робіт виставки Анастасія Гапчук, Уляна Заєць, Юлія Кондратенко, Світлана Семенюк прийшли навчити дітей самчиківському розпису, нашому місцевому, неповторному.

Студенти познайомили учнів з історією розвитку самчиківського розпису, з творчістю майстрів Віктора Раковського, Михайла Юзвука та заслуженого майстра народної творчості України Олександра Пажимського, які розвивають народний розпис, орнаментальними, сюжетними, колористичними традиціями цієї школи. Казковий світ чарівних квітів та птахів самчиківського розпису дуже захопив дітей.

Натхненно та старанно пензлик в руці кожної дитини виводив курячі лапки, крапки, цибульки, кривульки - стилізовані автентичні елементи декоративного розпису, створюючи свою квіткову композицію.

Найкращі мальовки створили учні Вікторія Койда, Андрій Тюлькін, Анастасія Охапкіна, Ярослав Титарчук, Анастасія Бурлак. Подібна творча акція — це гарний педагогічний досвід для студентів-практикантів та прищеплення любові дітей до прекрасного через пізнання радості творчості, залучення їх до національно-культурної спадщини нашого подільського краю, популяризація народного розпису.

Завідуюча відділом мистецтв Н.М.Березюк

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона