Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 

«Читаємо та живемо українською книгою»

За останні кілька років в Україні можна помітити значне збільшення інтересу до української книги - особливо з боку молодих читачів. У ЗМІ та Інтернет - виданнях з’являються публікації про те, що читати стає модно і вітчизняна книга набуває популярності серед читачів. Великий Кобзар, Т.Г.Шевченко писав «Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга рятує душу від здерев’яніння».

З ініціативи обласної бібліотеки для юнацтва в бібліотеках області пройшли форуми лідерів юнацького читання «Молода Україна читає». Користувачі бібліотек довели, що саме книга і читання позитивно впливають на формування особистості, не зважаючи на розвиток інформаційних технологій та збільшення форм масової інформації. Кам’янець –Подільська центральна міська бібліотека презентувала учасникам форуму книжкову панораму «Галерея сучасної української літератури». Із розмаїття літературно - художніх видань бібліотекарі відібрали серії українських сучасних бестселерів Ю.Андруховича, Люко Дашвар, Л.Дереша, О.Забужко, Л.Костенко, І.Роздобудько, М.Матіос, В.Шкляра та інших. З ініціативи читацького активу на форумі обговорювали творчість Марії Матіос. До обговорення долучились молодий кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка Ірина Насмінчук, читачі - Оксана Любінецька, Олена Кремінська, Орися Декалюк, Аліна Сухарська, Світлана Філімонова. Було проведено конкурс на кращий відеоролик за творами письменниці. Перемогу здобула Ганна Бахновська. У ході спілкування молодь ділилася своїми враженнями від прочитаних книг та висловлювали свої думки щодо різних життєвих ситуацій, в яких опинилися герої творів Марії Матіос.

Бібліотекарі Красилівської районної бібліотеки на читацький форум запросили голову обласної організації Національної спілки письменників України Василя Горбатюка, автора нового роману для молоді «Ще настане ваша пора», місцевого поета, члена Національної спілки письменників України, лауреата обласних премій ім. В.Булаєнка та Я.Гальчевського Миколу Коломійця. Участь в читацькому форумі взяли активні користувачі бібліотеки Марина Сторожук, Олена Рижук, Ольга Ковальчук, Анна Своротнєва, Ірина Бондарець, Євген Кузнєцов, Андрій Куля, Вероніка Смирнова, Ольга Пахольчук. Учасники зібрання ділилися враженнями про прочитані книги українських та зарубіжних авторів та презентували свої літературні захоплення. Учні театрального класу дитячої музичної школи подарували присутнім інсценізацію байки Л.Глібова «Музики», гумореску П.Глазового «Українське весілля».

Привітати учасників форуму у Волочиській районну бібліотеку завітав начальник відділу культури райдержадміністрації Микола Чепелюк. Учасники форуму Я.Слободян, О.Поліщук, А.Небельська, В.Синявський, А.Рибак, В. Матусяк та інші обговорювали різні проблеми молодіжного читання – що краще читати - друковану чи електронну книгу, чому вчать сучасні літературні герої, які літературні жанри популярні в юнацькій читацькій аудиторії. На форумі звучали вірші, уривки з прозових творів у виконанні читачів. Учасники театру «Райдуга» показали фрагмент вистави О.Зоренко «Камінний птах».

Зібранням однодумців, закоханих в книгу і читання став форум у Славутській районній бібліотеці. Його учасниками були молодь та старшокласники, які багато читають, цікавляться творчістю українських письменників і вважають читання найприємнішим заняттям. Це були читачі не тільки з міста Славути, а й з сіл М.Скнит, Губельці, Плоска, Колом’є, Цвітоха та міста Нетішин – Л.Щербак, Н.Свєцька, О. Клємєшева, М.Калюжна, М.Мирончук, Н.Степанюк, І.Дідич, В.Петречук, Д.Соболевська, М.Лєвін. Задала тон в спілкуванні заслужений журналіст України, редактор районної газети Віра Олександрівна Мальчук. Бібліотекарі запропонували присутнім хвилинку цікавої інформації, літературну вікторину, відеопрезентацію про літературний конкурс «Коронація слова».

Ці заходи в бібліотеках області підтвердили, що книга та читання споконвіку живлять духовність нашого народу. Вони залишаються активними елементами освіти та виховання. Допомагають набиратися досвіду, досягати життєвих вершин та професійного росту.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона