Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Акція « 16 днів проти насилля» в бібліотеці.

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва традиційно долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля», яка в 2021році проходила з 25 листопада по 10 грудня.

Відділи обслуговування при сприянні партнерських організацій провели ряд цікавих за змістом і формою заходів для різних категорій читачів.

Серед них:правовий тренінг «Права свої знай, обов’язки не забувай», організований фахівцями відділу періодикиспільно з виконуючою обов’язків директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги уХмельницькій області Ольгою Чорною. Тренінг відбувся 7 грудня, до участі в ньому залучили учнів ліцею №15 ім. О. Співачука.У ході тренінгу були обговорені такі актуальні теми та ситуативні завдання, як : прояви насильства та жорстокості серед підлітків; кібербулінг та загрози, які несуть Інтернет та соціальні мережі; відповідальність дітей та підлітків в разі скоєння правопорушень. Учасники відповідали на питання вікторини, відкрили цікаві факти про Декларацію прав людини та пригадали основні статті Конвенції ООН про права дітей, а також розв’язували правові кросворди, переглядали соціальні відеоролики зциклу «Підлітки і закон», знайомились з літературою відповідного змісту.

Насиченим цікавою та потрібною інформацією був інформаційний марафон «ВІЛ/СНІД:знати, діяти, жити !», приурочений до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/ СНІДом., який відзначається 1 грудня.Працівники відділу періодики обласної бібліотеки для юнацтва та юристи Регіонального центру безоплатної вторинноїправової допомоги в Хмельницькій області провели його для учнів Хмельницького ліцею № 15 імені Олександра Співачука . Фахівці бібліотеки розповідали старшокласникам про небезпеку та профілактику ВІЛ/СНІДу,про переваги здорового способу життя, запропонувалиїм для перегляду слайд – презентацію про толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей та відеофільм «Що треба знати про СНІД».Юристки Ольга Чорна та Анна Бенькалович розповіли про правовий статус осіб, інфікованих ВІЛ/СНІД, про існуючі додаткові гарантії хворим та спеціальні норми їх медичного та трудового захисту, закликали до толерантного ставлення до цих людей. Під час марафону учні активно спілкувались та ділились думками щодо здорового способу життя, свого ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Вчилися пов`язувати свої особисті поведінкові ризики із можливими наслідками.Для читачів був проведений огляд книжкових і періодичних видань щодо проблем ВІЛ /СНІДу.

25 листопада - міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Фахівці відділу абонемента дослідили в яких художніх творах висвітлюється ця проблема і підготували буктрейлери «Тема насилля в художній літературі», які можна переглянути на сторінці відділу в мережі Фейсбук за посиланнями https://www.facebook.com/100022547552951/videos/619083816172740, https://www.facebook.com/100022547552951/videos/1052894351920071

Корисним було і тематичне інформування та консультування на робочому місці щодо протидії насильству, яке провела для колективу обласної бібліотеки для юнацтва виконуюча обов’язків директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги уХмельницькій області Ольга Чорна 23 листопада. Про різні форми насильства, механізми та інструменти захисту постраждалих, дітей-свідків інформувала юристка працівниць бібліотеки.Інформаційні буклети щодо протидії домашньому насильству , подаровані О.Чорною бібліотеці, допоможуть розповсюджувати цю потрібну інформацію серед користувачів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона