Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Молодим хмельничанам про Голодомор

Штучний голодомор в Україні забрав мільйони людських життів, був спрямований більшовицькою владою, окупаційною за своєю суттю, насамперед, проти українського селянства – носія національної самобутності і духовності. Тоталітарний більшовицький режим застосував голод як засіб для придушення опору українців державній політиці. Голодомор мав явно виражені ознаки геноциду. Голодним терором було розмито український етнос, знищено культурний генофонд української нації, що полегшило справу закабалення України. На багато поколінь пережитий голод паралізував національну свідомість українців.

24 листопада, напередодні відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні, фахівці відділу краєзнавства обласної бібліотеки для юнацтва спільно із науковим співробітником Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», краєзнавцем Ігорем Западенком провели кілька зустрічей з читачами – учнями ліцею №17, СЗОШ №22, СЗОШ №12, ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» на тему «Голодний смерч над Україною». Розповідь наукового співробітникам супроводжувалась віртуальною екскурсією експозиціями Музею пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Хмельниччині, що знаходиться у Меджибожі, демонстрацією фото та відео тих страшних подій на теренах нашої країни та області. Тематична книжкова виставка-інсталяція із фондів бібліотеки доповнювала розповідь відомого краєзнавця.

Молоді українці повинні пам’ятати, що вони є нащадками тих, хто вижив в ті голодні роки і не забувати чорну сторінку життя нашої країни.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона