Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Ввійди в природу другом

Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який відзначається 5 червня, є однією із найважливіших подій екологічного календаря. Він був започаткований Генеральною асамблеєю ООН і щорічно відзначається більш ніж в 100 країнах світу з метою привернення уваги світової громадськості до проблем екології.

Напередодні свята, 3 червня фахівцями відділу краєзнавства обласної бібліотеки для юнацтва спільно із заступником начальника Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Інною Василівною Куцкою було організовано молодіжну еко-акцію «Увійди в природу другом».

До участі в акції запросили першокурсників ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг», які навчаються за спеціальністю «Тістороб, кухар» з вчителькою біології цього навчального закладу Тетяною Олександрівною Бортник.

Учасники акції зібралися в дендропарку «Поділля», який є пам’яткою садово-паркового мистецтва нашого міста, щоб обговорити екологічні проблеми Хмельницького та шляхи їх вирішення, познайомитися з унікальними зеленими насадженнями, які потребують захисту екологічно-свідомих містян.

Інна Куцка під час екскурсії парком, розповіла молоді, що довготривалий період економічного впливу людини на навколишнє середовище призвів до значної деформації природних ландшафтів на території міста, різкого скорочення площ, зайнятих природними масивами та, відповідно, до втрати біорізноманіття. Одним із варіантів вирішення цієї проблеми є створення локальної екологічної мережі міста Хмельницького, забезпечення його збалансованого розвитку, стабільне підвищення екологічної та санітарно-епідеміологічної безпеки проживання територіальної громади. Завідувачка краєзнавчого відділу бібліотеки Світлана Дашкевич познайомила учнів з історією свята екологів всього світу та запропонувала долучатися впродовж року до бібліотечного проекту «Eko Travel». Діалог учасників про охорону природи , шляхи подолання екологічних проблем людства і нашого міста зокрема, видався цікавим, невимушеним та пізнавальним. Бібліотека дякує пані Інні Куцкій за багаторічну підтримку наших екологічних акцій.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона