Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Моя сорочка - вишиванка

В ювілейний День вишиванки 20 травня до мистецької оселі обласної бібліотеки для юнацтва завітали справжні українці, патріоти рідної землі, які бережуть пам'ять поколінь, давні традиції, для яких вишиванка - це код нації.

У кожного з запрошених на свято свої асоціації з вишиванкою. Вона "зігріває" чи додає сил та життєвої енергії, нагадує про дитинство, край, де народився та своїх рідних чи створює святковий настрій, надихає на творчість та розвиток чи подорожує світом.

Своїми історіями про вишиванки поділились з учнями школи №10 заступник директора юнацької бібліотеки Віра Тарчевська , подільський поет Володимир Олійник, президент фестивалю народної творчості Емілія Німцович, поетеса-лірик Тетяна Бобик, вчитель Людмила Козубай та творча особистість Ірина Заспа.

Ірина Заспа продемонструвала стародавню подільську вишиту сорочку своєї прапрабабусі, яка для неї є оберегом. Це вбрання - родинна реліквія, якому біля 150 років. Особливий інтерес викликала розповідь про колекцію жіночого вбрання Львівщини, звідки Ірина родом. А з якою любов'ю та захватом представляла свої ляльки - мотанки у вишиванках!

Цільна творча особистість, Ірина ще й успішна фотомодель. Дівчина створила цікаві образи в національному одязі. Її магістерська робота, фотопроект "Український Ренесанс" частково присвячений вишитому традиційному жіночому вбранню експонується у виставковій залі і є анонсом персональної виставки, яка відбудеться в червні. Тему творчого свята влучно підкреслила поезія в авторському виконанні Ірини Заспи, Володимира Олійника, Тетяни Бобик.

Приємно було отримати в це свято книжкові подарунки від Людмили Козубай.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона