Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Тарас Шевченко - сучасний і вічний.

9 березня ми відзначаємо 207 річницю з дня народження безсмертного Кобзаря – Тараса Шевченка. Він оспівав і прославив свій народ, дав йому пісню буремної сили. В день його народження фахівці обласної бібліотеки для юнацтва разом з юними читачами осмислювали геній Кобзаря, по-новому сприймали його пророчі поезії, відкривали новий осучаснений образ українського Пророка.

Фахівці відділу абонементу підготували літературну проекцію «Більше ніж поет» з метою означити феномен Тараса Шевченка у нашій культурі. Семикласники ЗОШ №28, до яких завітали бібліотекарі, переглянули відео «Як Тарас Шевченко став зіркою» у рамках проєкту «Книга-мандрівка. Україна», створене за підтримки Українського культурного фонду. Ключовий меседж відео концентрувався в словах: «Українці споконвіку засинають під мамину колискову, а прокидаються від Тарасових слів». Фахівці книгозбірні наводили приклади з життя, як і коли слова Кобзаря пробуджують національний ген у наших співвітчизників. Учні переглянули презентацію «Шевченко в сучасній обгортці», прослухали твори Кобзаря у виконанні сучасних співаків, зупинилися на трактуванні фраз, що стали не просто крилатими висловами, а квінтесенцією українського буття.

Відзначаючи пам’ятні дати в житті Тараса Шевченка, ми, подоляни, з любов’ю згадуємо всі місця, пов’язані з перебуванням великого поета в наших краях. Сьогодні учні 7 – 9-х класів СЗОШ №22 з допомогою завідуючої відділом краєзнавства обласної бібліотеки для юнацтва Світлани Дашкевич здійснили літературно-краєзнавчий екскурс місцями нашого краю, де побував Т.Шевченко. Під час уроку бібліотекарка розповіла цікаві факти про перебування і діяльність Кобзаря на теренах нашого краю, про вшанування його на Поділлі. Читачі переглянули фільм створений на замовлення Хмельницького товариства «Просвіта» - «Земля подільська, яку сходив Тарас».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона