Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Свято квітів в обласній юнацькій бібліотеці.

Напередодні Міжнародного жіночого дня, 6 березня у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва відкрилась виставка картин та фіалок із колекцій хмельничанок Анни Мельничук, Ольги Канюки та Наталії Петрович.

Виставка поєднує живопис та живі квіти. Картини авторства учнів вищого професійного училища №25, що навчаються за спеціальністю "Живописець, оформлювач вітрин, приміщень та будівель».

Як митцю потрібні певні навички, щоб створити полотно, так і вирощення гарної фіалки - мистецтво та певний досвід.

Перша фіалка у природі була знайдена у Африці у 19 сторіччі. Всі сортові домашні фіалки - її нащадки . Нові сорти виводяться шляхом перехресного опилення існуючих сортів. На сьогодні, за підрахунками колекціонерів, налічується більше 30 тисяч сортів фіалок. І кожного року селекціонери виводять сотні нових сортів. Кожен сорт має свої особливості. Є дуже маленькі рослинки, що поміщаються на долоні, а є і такі - розміром як величезний святковий торт. Вони захоплюють різноманітністю кольорів і форм. Є сорти з цікавими квітами та незвичним листям.

Ці рослини багаторічні і при дбайливому догляді можуть цвісти до 9 місяців на рік. За допомогою соцмереж колекціонерам фіалок простіше знаходити однодумців. Колекціонерки, що беруть участь у виставці в бібліотеці, теж так познайомились та вирішили провести спільну виставку фіалок, щоб хмельничани могли на власні очі побачити всю красу цих чудових рослин. Вони давно займаються розведенням фіалок, але це їх дебютна виставка. На ній представлено більше 150 квітучих рослин. Впродовж дня виставку відвідали не лише хмельничани, а й багато мешканців області, що дізнались про її відкриття з соціальних мереж.

Виставка діятиме 6-7 березня, в суботу – з 10 до 16- 00. Тож всі бажаючі мають ще час її відвідати та помилуватися красою квітів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона