Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

День безпечного інтернету в бібліотеці.

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Обласна бібліотека для юнацтва в цей день запропонувала свої читачам цікаву програму, як в стінах книгозбірні, так і поза нею, щоб діти й молодь допомогли покращити Інтернет, поводячись в онлайні позитивно та ввічливо, захищаючи онлайнову репутацію як власну, так і інших, використовуючи позитивні можливості створення, залучення та поширення контенту онлайн.

В читальній залі бібліотеки відбувся тренінг «Безпечний серфінг», за участю керівника адвокатського бюро Ольги Задорожної. Учасники тренінгу - учні Хмельницького центру ПТО сфери послуг, за її допомогою визначили позитивний та негативний вплив інтернет мережі на розвиток людини, ризики та небезпеки, які можуть чатувати на неї онлайн, а також дізналися про права користувача інтернет-послуг.

Дізнались, що таке цифровий слід, як його можуть використати злочинці, про його вплив на електронний портрет людини, ознайомились з поняттям конфіденційності та визначились яку особисту інформацію не слід зазначати про себе у мережі, отримали настанови по створенню надійного паролю та поради як не потрапити на «гачок» фішингу. Взявши участь у грі «Складання профілю», гості мали змогу поглянути на інформацію, яку зазначають на своїй сторінці у соцмережах, «очима» різних людей: батьків, друзів, поліцейського, злочинця, рекламодавця та зробити висновки. Разом з адвокатом, на прикладах реальних судових справ, розглянули неправомірні дії підлітків в інтернеті.

А фахівці відділу періодики завітали в цей день до учнів Хмельницького ліцею № 17 разом з юристом Місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яною Пестун, де провели цікаву подорож по лабіринтах Інтернету: учні ознайомилися з правилами безпечного поводження в світовій мережі Інтернет, пройшли анкетування «Небезпека в Інтернеті » та тестування «Ти з Інтернетом на ти?». З великим захопленням читачі розповідали про своє бачення щодо користі Інтернету, обговорювались питання віртуальних загроз, проблеми кібербулінгу, інтернет- шахрайства, інтернет- залежності, питання Інтернет-етики. Йшлося про те, що надаючи безпрецедентні можливості для вільного спілкування, Інтернет водночас накладає й відповідальність. Демонструвались відеофільми про безпечну поведінку у всесвітній мережі, були презентовані буклети та пам’ятка «Правила безпечного Інтернету».

Ці зустрічі були корисними, адже допомогли молоді виробити алгоритм правильної і безпечної поведінки в мережі .

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона