Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Голокост: історія і факти

27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 січня 2005 року. Саме в цей день у 1945 році були звільнені в'язні концентраційного табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі (Польща).

28 січня 2020 року працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з благодійним фондом «ХЕСЕД- БЕШТ» провели історичну годину для читачів бібліотеки у музеї пам’яті жертв Голокосту, який знаходиться у приміщенні Общинного Центру «Тхія».

Трагічні події минулого представлені в експозиції музею історіями життя єврейського населення - мешканців Хмельниччини та розповідями про праведників народів світу – тих, хто ризикуючи своїм життям рятував єврейські родини. Україна посідає 4 місце за кількістю Праведників народів світу. Знайомила з музеєм читачів бібліотеки-старшокласників ліцею № 15 директор Общинного центру «Тхія» Яна Баранова.

В бібліотеці для юнацтва була організована книжково – ілюстративна виставка, огляд якої провела для читачів бібліотеки завідуюча відділом Ірина Міщенко.

Пам'ять про Голокост необхідна людству, щоб прийдешні покоління ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі, геноцидів, злочинів проти людяності.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона