Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Птах душі Василя Стуса

16 січня 2020 року другокурсники Хмельницького центру ПТО сфери послуг відвідали годину пам’яті «Птах душі Василя Стуса» у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва, що приурочена до дня народження видатного українця. Поет-стоїк, геніальний перекладач, громадський діяч, дисидент свідомо обрав свій шлях - шлях боротьби, неймовірних випробувань і страждань, шлях гарту характеру й волі.

Впродовж години пам’яті звучали вірші поета «Як добре те, що смерті не боюсь, я…», «Господи, гніву пречистого», «Терпи, терпи, терпець тебе шліфує» у запису, виконані відомими акторами. Бібліотекар, розповідаючи про судові процеси над Стусом, посилалася на монументальну працю Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», яка є в фонді бібліотеки, цитувала уривки з віршів та листів, що стали доказами сфабрикованого звинувачення у справі шістдесятника, переповідала спогади митця, котрі відомі загалу як публікація «З таборового зошита». З особливим інтересом слухали студенти про ініціативу багатьох прогресивних діячів світової спільноти - висунення Стуса на здобуття Нобелівської премії з літератури. Читачам презентували епізоди з кінострічок «Нескорені» та «Заборонений», в яких звучать слова, що ілюструють громадянську позицію Стуса.

У фіналі бібліотекар Діана Матвєєва закликала молодих людей читати якісну літературу, слухати висококласну музику, дивитися варті уваги кінострічки, формувати власний світогляд і життєві пріоритети, перестати боятися і відстоювати свої право на гідність, бо саме це Стус називав – «САМОНАПОВНЕННЯМ». Розуміння того, що ми - представники нації, яка дала світу Франка і Стуса, Корольова і Патона, Заньковецьку і Ступку, Нігояна і Сліпака вивищує усіх нас у власних очах.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона