Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Українські миротворці – на захисті миру

Відповідно постанови Верховної Ради України від 21.05.2013 щороку 15 липня в Україні на державному рівні відзначається День українських миротворців.

Обласна бібліотека для юнацтва з нагоди свята провела для військовослужбовців ВЧ3053 годину патріотизму «Українські миротворці – на захисті миру». Завідуюча відділом періодики Ірина Міщенко запросила присутніх гвардійців у віртуальну подорож етапами миротворчої діяльності нашої держави, познайомила з історією і сьогоденням українських миротворців, які в складі спільних миротворчих сил демонструють всьому світу свій високий професіоналізм, компетентність і надійність у справах врегулювання небезпечних військових конфліктів і протистоянь.

За роки участі в міжнародній миротворчій діяльності Україна увійшла до першої двадцятки держав-миротворців. Участь українських військовослужбовців в операціях з підтримання миру під проводом ООН, НАТО і у складі спільних миротворчих сил у країнах Європи, Середньої Азії, Африки сприяє зростанню авторитету нашої держави як надійного партнера і впливового суб'єкта в системі європейської і світової безпеки. На різних континентах планети мирні жителі знають і пам'ятають про доблесть і миролюбство, професіоналізм та мужність українських миротворців.

Понад 200 військових, які служили в наших миротворчих підрозділах у Косово, Лівані, Кувейті, Сьєрра-Леоне, Іраку та інших гарячих точках, нагороджені державними нагородами, а понад 10 тисяч осіб – відзнаками Міністерства оборони України.

Військовослужбовці переглянули відеофільм: «Українські миротворці» про воїнів в блакитних шоломах, які під українським прапором беруть активну участь у забезпеченні миру і стабільності в багатьох країнах світу, завжди гідно представляють нашу країну перед світовою спільнотою.

Для читачів бібліотеки була організована книжкова виставка «Людина, що несе мир», з книжковими і періодичними виданнями, на сторінках яких історії вірності присязі учасників миротворчих операцій та спогади про славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов'язків у складі миротворчого контингенту.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона