Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

«Слідами творів Артура Конан Дойла».

11 червня 2019 року у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва сталася подія – літературне розслідування. Учні ЗОШ №13 ім. М. Чекмана мали змогу застосувати славнозвісний дедуктивний метод і помандрувати «Слідами творів Артура Конан Дойла». Бібліотекар розповіла про життя і творчість сера Артура, про те, хто ймовірно став прототипом геніального детектива-консультанта, про шалений успіх пригод Шерлока Голмса і Джона Вотсона серед читачів, про те, як на якому етапі автор став заручником неймовірної популярності свого героя.

Читачі переглянули уривок з кінострічки, в якій містер Голмс демонстрував свій метод лікарю Вотсону. За кілька секунд він дав характеристику людині після того, як оглянув годинник, що належав їй. Потім юні дослідники намагалися зробити висновки про власника телефона, оглянувши його через лупу і застосувавши дедукцію. А ще провідний бібліотекар Діана Матвєєва розповіла про те, що Голмс одного разу все ж зазнав поразки від… леді, котру звали Ірен Адлер. З тієї пори він беріг фото Ірен серед своїх записів і захоплено називав її «ТА ЖІНКА».

Цікавим фактом для юних дослідників стала інформація про те, що Шерлока Голмса внесли до книги рекордів Гіннеса як персонажа, котрого найбільше екранізують. Доказом цьому факту стала презентація «Кращі Шерлоки Голмси». І на завершення школярі та їх наставники переглянули відеоролик про музей Шерлока Гомса, що розташований за славнозвісною адресою 221b Baker Street.

Фахівці бібліотеки презентували багато інших творів зарубіжних й українських авторів у жанрі детективу, а юні читачі висловили побажання відвідувати нашу книгозбірню систематично.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона