Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Я по світу іду в вишиванці

Вишиванка – візитна картка України.На сьогодні вона є модним атрибутом, присутнім у гардеробі багатьох українців поруч із сучасним одягом. Сучасна молодь полюбляє носити вишиванку із джинсами, поєднуючи таким чином традиції із сучасністю.

Щорічно у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури. Долучились до святкування 16 травня і читачі та колектив Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. В цей день в бібліотеці працював відкритий творчий майданчик з проведенням майстер-класів з вишивання від учнів ліцею №17 та студентів ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». В святково оформленому вишитими рушниками залі панувала атмосфера творчості, яку підсилювало звучання народних пісень, у виконанні студентів музичного коледжу ім. В.Заремби - Анастасія Козак та Анюта Власюк.

Молоді майстри демонстрували, що вони не тільки полюбляють одягати вишиванку, а й вміють самостійно її створити та навчити цьому мистецтву друзів. Оригінальним мистецтвом виготовлення традиційних українських прикрас – герданів, дивували учасників свята учні професійного ліцею сфери послуг Софія Схаб’юк та Аліна Дякова.

Яскраві, усміхнені і талановиті. Вони є втіленням того, що сучасна молодь пам'ятає й шанує українські традиції, пишається своїм минулим і тим, що ми — українці — нація з багатою історією та глибоким корінням.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона