Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Пам’ятаємо Чорнобильський квітень».
Година – реквієм до Дня Чорнобильської трагедії.

26 квітня – День Чорнобильської трагедії. 33 роки тому світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, яка сталася на Чорнобильській АЕС.

Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до трагічних подій, віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим – здоров’ям і життям, заради майбутнього людства.

Аварія стала причиною забруднення величезної території України, Білорусі і інших країн. Не обминуло лихо і Хмельниччину. Понад 3 тисячі наших земляків були учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС: військові, пожежники, будівельники, медичні працівники. Статус постраждалих в наслідок катастрофи мають понад 16 тисяч мешканців нашої області.

23 квітня працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели годину – реквієм « Пам’ятаємо Чорнобильський квітень» до Дня Чорнобильської трагедії для учнів ліцею № 15. На захід була запрошена Лідія Соболь – заступник голови Хмельницької обласної організації «Союз Чорнобиль України», яка була серед медиків – хмельничан, що надавали невідкладну допомогу постраждалим. Учні почули хвилюючу розповідь про складні умови в яких доводилось працювати нашим медичним працівникам в перші дні перебування в зоні аварії, про долі наших земляків – ліквідаторів, які зробили все можливе, щоб зупинити ескалацію катастрофи. Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС завжди будуть для нас символом громадського подвигу та самопожертви. Назавжди залишиться в наших серцях невмируща пам`ять про «солдатів атомного фронту».

Для учнів завідуюча відділом Ірина Міщенко провела огляд літератури з книжкової виставки – застереження «Чорна квітка України». На сторінках книжкових та періодичних видань , фотоальбомів - читачі знайшли спогади про Чорнобильську катастрофу, життєві історії чорнобильців – ліквідаторів, розповіді про сучасний екологічний стан в Україні. Молодь, яка народилась після аварії на ЧАЕС, повинна знати про цю трагедію українського народу, з повагою та вдячністю ставитись до чорнобильців – ліквідаторів, які ціною свого здоров’я і життя врятували світ

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона