Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

День знань з основ безпеки життєдіяльності.

Як же, хочеться нам, дорослим, уберегти дітей та підлітків від неприємностей, захистити від небезпеки, яка може очікувати на них недосвідчених і цікавих, на кожному кроці. Але чи можливо щохвилини бути поруч? Звичайно ні… Вихід один – навчити правил безпечної поведінки, сформувати відповідні навички у молоді.

25 квітня 2019 року працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели "День знань з основ безпеки життєдіяльності" для старшокласників ліцею №17. Запрошені на захід військовослужбовці Андрій Сович та Михайло Касимович - інструктори з бойової підготовки Хмельницького територіального батальйону Національної Гвардії України провели тренінгове навчання з основ безпеки життєдіяльності.

Старший інструктор Андрій Сович розповідав про небезпечні вибухові пристрої, які можуть бути замасковані під авторучки, мобільні телефони, гаманці та розміщені у звичайних портфелях, пакунках і залишені у багатолюдних місцях. Поводження з вибухонебезпечними предметами вимагає значної уваги і обережності, від правильних дій залежить життя та здоров’я людини.

Кожний боєць будь-якої сучасної армії, крім майстерного володіння озброєнням, фізичної та тактичної підготовки, досконало володіє прийомами надання медичної допомоги в екстремальних умовах. Накладання турнікету, проведення штучного дихання, накладання шин, перев’язка ран та опіків - про це йшлося у розповіді інструктора Михайла Касимовича. Отримані знання можуть знадобитися учням при наданні першої долікарської допомоги, як в екстремальних умовах так і в побуті.

Завідуюча відділом Ірина Міщенко провела для читачів огляд літератури з безпеки життєдіяльності.

Як зізналися самі учні, цей День знань з основ безпеки життєдіяльності був змістовним, корисним і повчальним, адже вони дізналися багато нового, навчились більш відповідальному ставленню до безпеки власного життя та життя оточуючих.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона