Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Понеділок, 14 січня 2013 19:27

"Обличчя Індії"
Персональна фотовиставка, авторський фотопроект Сергія Аніськова в виставковій галереї Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

Свій фотосвіт — світ мандрівного психолога представив наш земляк Сергій Миколайович Аніськов на персональній фотовиставці, авторському фотопроекті “Обличчя Індії” в виставковій галереї Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Здійснивши паломницьку мандрівку святими місцями Індії у 2012 році, під час якої здолав понад 1,5 тис км, Сергій запропонував широкому загалу глядачів цікавий доробок своїх світлин. З фотографій глядач дізнається про життя мешканців цієї контрастної країни. Подорожуючи, зробив величезну кількість фотозйомок — 4500 тис. кадрів, відібрано - 480, на фотовиставці представлено 42 портретні роботи. Свій фотопроект присвятив портретному жанрові. На думку автора, портрети більш емоційні і краще передають ту картину, яку він побачив у цій країні.

З фото за глядачами незворушним поглядом спостерігають обличчя людей, з якими Сергій спілкувався під час мандрівки. На фотопортретах особистості, які посміхаються, проявляють емоції, почуття. В обличчі кожного — своя історія, яку ми читаємо з фотопортретів. Це обличчя людей різних прошарків суспільства — бідних і багатих, чоловіків і жінок, але однаково щирих у своїх почуттях і емоціях до людей з іншої країни.

В кожній світлині, в кожному обличчі мешканця цієї країни проглядається життєдайна енергія, мудрість і духовний спокій. Авторові вдалося у презентованих роботах сконцентрувати особливості і красу багатого внутрішнього духовного світу цілого народу, передати незвичайний колорит індійської культури, висвітлити тему на досить великому професійному рівні. Роботи проникнуті любов'ю до людей, до культури, до філософських канонів стародавньої і сучасної Індії. Сергія Аніськова можна віднести до плеяди талановитих фотохудожників з багатим досвідом і власним стилем, які вміють яскраво підкреслити особливості образу людини, майстерно і влучно піймати цікаві миттєвості з життя різних людей. Сергій Аніськов народився у 1975 р. у Хмельницькому. Здобув три вищі освіти: екологічну, психологічну та державне управління. Кандидат у майстри спорту з рукопашного бою, 1 кю карате-до Шотокан. Очолював обласну студентську раду, обласну організацію Всеукраїнської екологічної Ліги, громадську раду при державному управлінні охорони навколишнього середовища. Очолює молодіжну ГО «Майбутня Україна». Депутат ІV скликання Хмельницької міськради. Розробник програми «Молодь Хмельницького», домігся створення скейт-парку в обласному центрі. Фотокореспондент газети «Проскурів», позаштатний кореспондент телерадіокомпанії «Місто» та автор Хмельницького молодіжного порталу www.mol.km.ua http://vk.com/aniskof

У 2005 році, на своє 30-річчя, організував першу персональну фотовиставку. Сьогодні координує діяльність Хмельницького фотоклубу, лауреат числених міських та обласних фотоконкурсів, переможець Всеукраїнського фотоконкурсу «Молоде обличчя України» у 2008 та 2011 роках. У Хмельницькому заснував фотоконкурс «Вільне плавання». В 2012 році здійснив закордонні мандрівки до Болгарії, Чехії, Словаччини, Польщі, Індії, взяв участь у п’яти фестивалях з психології. Кожна подорож залишила незабутні враження, які фіксувались автором за допомогою фотоапарату. Його світлини та фотозвіти стали окрасою виставок та вражають своєю самобутністю. Вони експонувались на фотовиставках в Кам'янці-Подільському та Хмельницькому «Європейські зустрічі. Схід-Захід 2012» VI міжнародного фотопленеру в Чехії. Завдяки світлинам, представленим на фотовиставці Сергія Аніськова “Обличчя Індії”, кожен її відвідувач може поринути у загадковий і глибокий світ прекрасної країни, в якій не зміг побувати сам.

Видео «Обличчя Індії»

Завідуюча відділом мистецтв Березюк Н.М.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона