Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

“Картина як спогад, картина як життя"

Вернісаж творів мистецтва з приватних колекцій працівників обласної бібліотеки для юнацтва "Картина як спогад, картина як життя" у виставковій залі бібліотеки дарує відвідувачам можливість долучитися до творчості сучасних українських художників. Виставка представляє розмаїття творчих напрямків та жанрів живопису сучасних українських художників.

Зацікавити вимогливого глядача можуть картини відомих хмельницьких художників, членів Національної спілки художників України Леоніда Бесараби, Володимира Корнєва, Неллі Павлової, Андрія Ісаєва, Олени Янчук, Ігоря Челнокова та Ольги Мерлюк.

Відкриттям для шанувальників мистецтва стане зустріч з невеликим творчим доробком молодого талановитого художника Руслана Касперського, за плечима якого навчання у Львівській художній Академії. Він міг би стати яскравим самодостатнім художником, якби його життя трагічно не обірвала снігова лавина в Карпатах.

Розглядаючи романтичний дівочий портрет, вгадуєш живописний почерк Володимира Корнєва, хмельницького художника, відомого своєю серією картин “Шевченкіана”, яка еспонувалась у виставковій залі бібліотеки. Чарує відвідувачів виставки колоритний кіт сучасної неординарної одеської художниці Лєри Фокіної, роботу якої з серії «Одеські коти» - образотворчу пародію на великих художників надала для експозиції її однокурсниця по Одеському художньому училищу ім.М. Грекова Олена Янчук. В експозиції представлено натюрморт вінницької художниці Світлани Телець, творчість якої овіяна деякими містичними історіями, з якими щиро ділився під час оглядових екскурсій краєзнавець Ігор Байдак. Окрасою виставки є дві різножанрові роботи Неллі Павлової — робота “Подільська тріумфальна арка 18 ст.” з серії “Історія в камені” та жіночий портрет. Особливий настрій, почуття та емоції викликає пейзаж члена Національної спілки художників України Миколи Червоткіна з Маріуполя. Теплий осінній квітковий натюрморт навіює спогади про щире спілкування і дружбу з майстринею пензля Ольгою Мерлюк. Пензлю відомої хмельницької художниці Олени Янчук належить “Георгіївська церква”, картина-згадка колеги про свого діда Добровольського Дмитра Юхимовича, який в 20-30-і роки ніс службу в Дніпропетровському кавалерійському полку, що розташовувався в Проскурові на території Георгіївської церкви.Душевною розрадою для військовослужбовця Артема Чорного стала творчість. Учасник АТО, який бачив втрати та смерть своїх бійців, вміє бачити й цінувати прекрасне в житті, що відгукується в його роботах, представлених на виставці.

Вперше демонструються твори родинного творчого дуету художника-аматора Сергія Ковальчука та його талановитої онуки, 14-річної Анни Башинської, учасниці Всеукраїнських, обласних, міських мистецьких конкурсів та Міжнародного форуму дитячої творчості. Заворожує яскрава, колоритна палітра її робіт, виконаних в різних техніках. За кожною картиною вернісажу – цікава мистецька доля художників, що залишили по собі творчий спадок, глибокі спогади та майстрів, що продовжують сьогодні радувати нас своїми новими роботами та надихати на творчість.

Запрошуємо шанувальників мистецтва завітати до виставкової зали обласної бібліотеки для юнацтва на перегляд вернісажу “Картина як спогад, картина як життя”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона