Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

День українського добровольця в бібліотеці

13 березня працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Хмельницькою міською спілкою ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів провели для старшокласників ліцею № 15 годину мужності «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольців» присвячену Дню українського добровольця.

День добровольця - це свято патріотів, які у важкий для нашої країни час, стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України. Воно встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму учасників добровольчих формувань.

Завідуюча відділом Ірина Міщенко розповіла читачам про історію добровольчого руху в Україні: від запорожців , легіону Українських Січових Стрільців, добровольців Другої світової війни до подій сучасної історії України, коли 14 березня 2014 року з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом, для формування першого добровольчого батальйону.

Запрошені на зустріч з читачами: Петро Дмитрович Івасів, голова Хмельницької міської спілки ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів, добровольці- Євген та Михайло розповідали старшокласникам свої бойові історії. Мужні вояки добровольчих батальйонів «Азов», «Свята Марія» зі зброєю в руках протистояли армії країни - загарбника на Сході нашої держави, доводячи ворогові, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

Читачі подивились відеофільми «Від Майдану до АТО» та «День українського добровольця», в яких показана історія боротьби добробатів за рідну країну. У відділі періодики бібліотеки була організована виставка – інсталяція «Ті, що серцем небайдужі ». Представлені на виставці військова амуніція і зброя, привезені зі Сходу - це експонати майбутнього музею, який організовує Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона