Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Афганістан: війна без перемоги

15 лютого 2019 року минає 30 років з дня виведення військ з Афганістану. Війна тривала понад 9 років. У ній брали участь більш ніж 160 тисяч військовослужбовців з України. Ця війна забрала життя 15 тисяч радянських військових, з них 3 тисячі українців, серед яких понад 100 - уродженців Хмельницької області. Розповідати молоді про цю трагічну сторінку в нашій історії, вшанувати пам’ять загиблих та віддати шану живим мали на меті фахівці обласної бібліотеки для юнацтва,організовуючи в ці дні різноманітні заходи.

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Хмельницькою міською спілкою ветеранів Афганістану провели годину історії з воїном – афганцем Безп’ятчуком Сергієм Леонтійовичем. Полковник запасу, випускник Хмельницького військового артилерійського училища розповідав учням Хмельницького ліцею електроніки, як у 1983 - 1985 роках проходив службу в Афганістані. Важкі ті спогади. Надзвичайно жорсткі та виснажливі умови підготовки, перемінливий клімат, складні військові операції робили перебування там випробуванням на міцність молодих вояків. Усі труднощі хлопці переносили стійко. З теплом і гордістю Сергій Леонтійович розповідав про своїх підлеглих, які своєю мужністю продемонстрували риси справжнього воїна-українця. І в неспокійному сьогоденні бойовий досвід ветеранів війни знову потрібен - імперія-агресор намагається зламати життя кожного українця. Сьогодні «афганці» служать у Збройних силах України, захищаючи державу. А також вони навчають молодь - ведуть роботу по героїко-патріотичному вихованню підростаючого покоління. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів та поклали квіти до пам’ятника подолянам, полеглим в Афганістані та інших локальних війнах на територіях інших держав.

12 лютого на зустріч із учасником бойових дій в Афганістані полковником Рудинським Болеславом Петровичем до бібліотеки завітали учні десятих класів НВК №4 та СЗОШ №12. Свою розповідь про службу в Афгані, ветеран доповнив презентацією власної книги «Солдатский третий тост и чистая совесть афганца». 14 лютого відділ краєзнавства бібліотеки організував на базі ВПУ№25 зустріч з ветераном тієї війни заступником голови Хмельницької обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Козаком Анатолієм Михайловичем, який розповів присутнім учням та представникам педагогічного колективу про нелегку службу на афганській землі, важкі бої, згадав загиблих побратимів. А 15 лютого в СЗОШ с. Шаровечка для старшокласників бібліотекарями було проведено урок - пам’яті «Афганський біль».

Під час заходів демонструвалися відеопрезентація «Відлуння гір Афганських», відеоурок «День в історії», кліпи з піснями про Афганістан. Звучали вірші та пісні у виконанні учнів. Заходи доповнювали тематичні книжкові виставки із фондів бібліотеки.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона