Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 


Мистецтво розуміти мистецтво

Змістовним і продуктивним видалось навчання слухачів курсів Хмельницького інституту післядипломної педагогічної освіти — вчителів музики та керівників гуртків художньо-естетичного профілю у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва.

Освітяни не тільки яскраво представили мистецькі видання, але й зуміли зацікавити новинками інших.

Фаворитом презентованої книжкової колекції стала книга відомого експерта з освіти Кена Робінсона “Освіта проти таланту. Сила творчості”. Оповідач цього видання зуміла у формі діалогу захопливо й доступно описати, як інтелект і креативність працюють на біологічному рівні, навела приклади з історії, оповіді з життя знаменитостей, які реалізували себе всупереч обставинам і практичні рецепти, як змінити шкільну систему чи навіть особисте життя додавши до них дрібку творчості. Поділилась з присутніми авторською думкою як навчитися бути творчим як вчителю так і учню.

У книжкову подорож по світу сучасного мистецтва запросив один з учасників навчання, презентувавши новинку - книгу Ганни Владимирської «Мистецтво розуміти Мистецтво».

Він зумів перенести слухачів у творчу і автентичну атмосферу різноманітних міст світу, в яких жили і творили видатні художники, познайомив з історією написання картин-шедеврів відомих художників. Цікавими стали поради щодо практичного використання цього унікального видання освітянами.

Допомогли зануритись у творчість легендарної групи “Beatles” чудова презентація єдиної авторизованної біографії “The Beatles” Хантера Девіса та спільне виконання Yesterday.

Не обійшли увагою і документальну повість Тараса Унгуряна “Монолог перед обличчям брата”- довірливу щемливу розмову із сестрою знаменитого композитора Володимира Івасюка Оксаною Івасюк. Напередодні 70-річного ювілею популярного українського композитора Володимира Івасюка особливої вагомості набула розмова про неймовірний талант і багатющий творчий доробок митця, творчість якого вивчається в школі.

В колі фахових зацікавлень були видання “Український обрядовий фольклор західних земель: Музична антологія”, навчальний посібник “Музичний меридіан”, пісенник “Співаймо українською” та періодичні мистецькі видання “Мистецтво та освіта”, “Музика”.

Подібні навчання на базі відділу мистецтв є традиційними, адже дають можливість педагогам збагачуватись духовно, наповнювати свій інформаційний і творчий арсенал новими набутими знаннями.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона