Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


“Ні хао”, Китай!

Вітаємо, Китай! 2019 рік оголошено роком Китаю в Україні. Україна і Китай започаткували своє знайомство ще у часи існування Київської Русі завдяки відомому Великому шовковому шляху, який частково проходив і територією нашої держави. З тих пір минуло багато часу і сьогодні відносини України і Китаю мають більш глибокі та всебічно розвинуті стосунки. Йде постійний культурний обмін між нашими народами.

Один із китайських мудреців сказав, що подорож в тисячу миль починається з першого кроку. І таким першим кроком в пізнанні цієї великої країни стала віртуальна мандрівка “Піднебесна імперія”, яку провели фахівці відділу читального залу обласної бібліотеки для юнацтва.

Багато цікавого дізналися про дивовижну країну з унікальною культурною спадщиною присутні на заході учні ліцею №17: про давній і сучасний Китай, про чудовий тваринний і рослинний світ Китаю, про його неповторну і прекрасну культуру, літературу, філософію, релігію. Китай - батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства: папір, друк, годинник, компас та ін. Китайці подарували світу чай, спеції, навчили використовувати рослини для лікування різних хвороб.

Увазі ліцеїстів були представлені відео про найвідоміші пам’ятки Китаю та цікаві факти про Китай, а також книжкова виставка з фондів бібліотеки “Цей дивовижний Китай”, яка познайомила присутніх з унікальними виданнями з історії, географії, філософії, літератури, з творами видатного китайського мудреця Конфуція та інших авторів, таких як: Мо Янь, Лао Ше, Цзян Чжун, Алай та ін. А ще учні мали нагоду насолодитися чудовою китайською музикою.

Книжкова виставка буде діяти в бібліотеці впродовж року. Тож бібліотекарі запрошують всіх бажаючих відкрити для себе загадкову країну-Китай.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона