Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Рай розвився, Син Божий народився

19 грудня в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва спільно з Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді відкрито традиційну виставку-конкурс вертепів, витинанок та новорічно-різдвяної атрибутики учнів та викладачів професійно - технічних навчальних закладів області. На різдвяній виставці в бібліотеці представлено понад 20 вертепів, ціла галерея різдвяних витинанок, оригінальні декоративні витинанкові композиції. Вертепи справді унікальні: тут є і великі за розміром, і найменші, а біблійні персонажі, розміщені в них, зроблені з найрізноманітніших матеріалів – глини, паперу, дерева, вовни, сіна, тканини, ниток, фетру, пластиліну. Молоді майстри при виготовленні фігур та оздоблення печери вертепів використали різноманітні техніки, серед яких – об’ємна паперопластика, лозоплетіння, в’язання гачком, ліплення з глини, пластиліну, солоного тіста, вирізування з дерева, намотування нитками. Святковості та таємничості деяким вертепам надають внутрішні та зовнішні підсвітки.

Члени журі обласної виставки-конкурсу - мистецтвознавець В.М.Голунський, доцент кафедри культурології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії В.М. Ільїнський , співробітник обласного краєзнавчого музею О.А. Мельничук не тільки представили аудиторії художню колекцію декоративно-прикладних виробів, але й підвели підсумки і визначили переможців.

Найбільшу увагу привертають різдвяні вертепи Деражнянського центру професійної освіти, який отримав Гран-Прі, Хмельницького, Красилівського Нетішинського професійних ліцеїв, Полонського агропромислового центру професійної освіти. Незвичайний вертеп-композицію, створений з пряничної випічки, оздобленої королівською глазуррю представили учні Славутського професійного ліцею. А красномовна палітра українських витинанок полонила усіх присутніх філігранною технікою. Переможець — колектив ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти»

Відкриття виставки розпочалось з різдвяної щедрівки-вітання у виконанні молодіжного фольклорного гурту «Живиця». Привітала учасників та гостей виставки народна майстриня, вишивальниця Ніна Гончарук.

Виставка триватиме впродовж новорічних і різдвяних свят. Запрошуємо всіх в атмосферу творчості та новорічно-різдвяного настрою.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона