Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


РІЗДВЯНИЙ НАСТРІЙ

«Різдво! Які це радісні дні — дні ми¬лосердя, доброти, всепрощення. Це єдині дні в усьому календарі, коли люди, наче з мовчаз¬ної згоди, вільно розкривають одне одному серця і бачать у своїх ближніх, — навіть у тих, хто не має ні грошей, ні долі, — таких самих людей, як вони самі!»

Ч. Діккенс

В Англії в 19 столітті існувала традиція: напередодні Різдва у пресі публікували твори на різдвяну тематику. Ці публікації були зворушливі та сентиментальні, іноді солодкаві і пихаті, але всі вони створювали різдвяний настрій.

Ось і працівники відділу абонементу 10 грудня 2018 року в мистецькій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва підготували для учнів ліцею №17 літературну мандрівку «Різдвяний настрій». Дітей зустріли піснею Merry-Christmas та переглядом феєричного відео на тему Різдва. Потім обговорювали твір Ч. Діккенса «Різдвяна пісня в прозі», згадували твори Е. Т. А. Гофмана «Лускунчик і мишачий король», М. Гоголя «Вечора на хуторі біля Диканьки», проводили між творами паралелі та знайомились із сучасними письменниками й поетами, твори яких оспівують Різдво.

Діти почули цікаві факти про написання твору Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня у прозі». Читачі дізналися про фантастичні образи, які використовували автори при написанні своїх різдвяних історій, порівнювали їх, з’ясовували які деталі реалістичні, а де присутній художній вимисел. Учні сформулювали мораль твору і означили суть ЩАСТЯ, маючи змогу вибрати твердження з трьох запропонованих. Вихованці ліцею із цікавістю переглянули буктрейлер до «Різдвяної пісні в прозі», із захопленням взяли участь в інтерактивній грі «Чарівна скринька», відповідаючи на запитання «Хто це?» та «Хто це сказав?»

Діти із захопленням декламували вірш сучасної української письменниці Ольги Ніконенко «Смисл Різдва» та цитату Діккенса, адже дух Різдва витав у нашій святково прибраній залі.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона