Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Розмаїття культур і традицій

В обласній бібліотеці для юнацтва щорічно відбуваються Тижні національних культур з метою популяризації серед молоді традицій, звичаїв, мистецтва та літератури народів, що населяють наш край. Нещодавно завершився цьогорічний Тиждень, в ході якого молодь познайомилась з культурою єврейської, грузинської, німецької національних спільнот.

Так, на зустріч зі студентами Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії були запрошені представники благодійного фонду «Хесед Бешт». Менеджер фонду з інформації Яна Баранова та менеджер по роботі з клієнтами Галина Гільберг розповіли студентам про давню і сучасну історію єврейського народу, про їх звичаї і традиції. Познайомили із літочисленням, із фольклором, запропонували фільм про історію походження релігійного свята «Ханука». А книжкова виставка «Шалом, Хмельниччино!» допомогла глибше розкрити багатий світ єврейської історії та культури.

Цікавим видалось знайомство учнів 9-х класів НВО №5 із культурою сонячної Грузії. Бібліотекарі відділу краєзнавства підготували відеоролик про красу грузинської природи та архітектури і провели невеличке бліц-опитування запрошеного гостя- етнічного грузина Ромео Толордави для підтвердження цікавих фактів із історії та культури Грузії, які поширені в інтернет - мережі. Ромео Сосоєвич розповів про історію грузинського народу, поділився знаннями про особливості алфавіту та письма, зачитав грузинською мовою фрагмент із поеми Шота Руставелі «Витязь в тигровій шкурі». Сюрпризом для учнів став міні-концерт квартету «Подільські явори», під час якого виконувалися пісні грузинською та українською мовами.

«Пізнаємо Німеччину разом» - під такою назвою відбулося знайомство відвідувачів бібліотеки із історією та культурою Німеччини.

Цікаве дійство представили учні 7-10 класів СЗОШ №8 під керівництвом вчителя німецької мови Наталії Гончар для учнів Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 з поглибленим вивченням німецької мови. Читачі бібліотеки дізнались багато цікавого про культуру та звичаї німців, послухали захоплюючу розповідь про особливості святкування релігійних свят у Німеччині. Учасники декламували вірші та виконували пісні німецькою мовою, відгадували ребуси, доповнювали вислови та приказки, цитували твори відомих німецьких поетів Генріха Гейне, Фрідріха Шіллера, слухали п’єсу для фортепіано Людвіга ван Бетховена «До Елізи» у виконанні учениці 8-Б класу Поліщук Олександри. Бібліотекарі впевнені, що такі форми роботи духовно збагачують молоде покоління, формують у нього почуття поваги та толерантності до інших народів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона