Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Презентація книги Дениса Богуша
«Козак-характерник або таємна наука діда Архипа»

20 листопада у Верховній Раді України відбулася презентація Міжнародного проекту «Козак-характерник» та книги «Козак-характерник або таємна наука діда Архипа» Дениса Богуша. А 29 листопада працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва вже презентували цю книгу своїм читачам. Книга, як написано в передмові, – унікальна історія, що описує магічну тисячолітню традицію, яка чудом збереглася на території сучасної України. Ця наука яскраво проявилася у козацький період, під час захисту нашої землі від ворогів. Автор має за мету відродити традицію виховання та освіти воїнів-магів та створити національного супергероя, щоб маленькі діти хотіли бути схожими на козаків-характерників! Історія, що описана в книзі, проходить в наш час, коли дід Архип, справжній козак-характерник, протягом 20 років вчить головного героя книги з самого малого віку характерницькій науці.

На презентацію завітали студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, які дізналися багато цікавого і про саму книгу,і про її автора - українського політтехнолога Дениса Богуша та про таке явище як характерництво в середовищі українських козаків.

Особливого колориту презентації додала постать гостя - Івана Яковича Козара, члена Ради Старійшин Організації Українського Козацтва. Він розповів про те, як в Україні відроджуються традиції козацтва, відповідав на питання студентів про характерників, про їх здібності і спосіб життя.

Студенти переглянули буктрейлер до книги, дізналися багато фактів про найзагадковіших персонажів нашої історії – козаків-характерників, взяли активну участь в інтерактивній вправі «Напни тятиву лука», розширили свої знання про славнозвісного козака Мамая, про магічне призначення музичного інструмента - дримби та про «вузликове письмо», нанесли позначки на карту України, де, як стверджує автор, особливі Місця Сили.

Бібліотекарі презентували читачам відеоролик про магічний танець характерника «Богаркан», а також анонсували вітчизняну кінострічку «Чорний козак», в якій автор книги знявся як дублер головного героя.

Тож читачі обласної бібліотеки для юнацтва вже можуть познайомитися з виданням. Рекомендуємо не баритись, адже сам автор говорить - «Ця книга не проста. В кого вона є- той вже має частинку козацької характерницької сили».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона