Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Лицарство як феномен

Лицарство як феномен завжди було на межі дійсності та легенди, адже в сучасному суспільстві такі категорії, як честь, вірність, самопожертва, доблесть трапляються не так часто. Тому й стала на часі театралізована зустріч в обласній бібліотеці для юнацтва з хмельницьким художником, керівником творчої організації “Хранители наследия” Радимиром Міляром, який зумів оживити історію та запропонував старшокласникам ЗОШ №1 поринути у атмосферу середньовіччя. Цікава епоха лицарів з її культурою, етикетом, кодексом та традиціями постала перед присутніми через літературу, мистецтво, театр. Адже лицар – це «вічний» образ в мистецтві, який завжди надихав письменників, художників, драматургів, скульпторів, композиторів.

Радимир Міляр відроджує ідеали лицарства, втілюючи їх у своїх графічних та живописних роботах, театральних постановках. Учасник першого фестивалю середньовічної культури у Старокостянтинові, середньовічного фестивалю «Фортпост-2018» у Кам’янці-Подільському, режисер та автор сценаріїв середньовічних драм-містерій, яскраво продемонстрував для молоді лицарські обладунки та зброю, показав елементи лицарського бою.

Від Радомира старшокласники дізнались, що марновірну п’ятницю,13 та альтернативну назву лікарні – госпіталь, пов’язують з рицарськими орденами тамплієрів та госпітальєрів, разом обговорили дії сміливого і чесного лицаря Айвенго, героя однойменного історичного роману Вальтера Скотта, улюбленого літературного персонажа багатьох присутніх.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона